BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Postrestant veya PTT İşyerinde Teslim Özel Hizmeti

PTT’nin tercih edilmesinin nedenlerinden bir diğeri vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hizmetler sunması. Bunlardan biri de Postrestant veya PTTİşyerinde Teslim Özel Hizmeti.

Abone ol

Pek çok kişi ve firma gönderileri için en güvenli, en hızlı ve en ekonomik yolu tercih ediyor. Türkiye genelinde yaygın hizmet ağı bulunan PTT, hem hızlı ve güvenilir olması hem de pratik yoldan gönderime imkan vermesi nedeniyle önem arz ediyor. PTT, hem yurt içi hemde yurt dışı gönderileri en güvenli ve hızlı şekilde taşıyor.

ALICI GÖNDERİLERİNİ TESLİM ALMAK İÇİN ADRES GÖSTERMEK ZORUNDA KALMIYOR

PTT’nin tercih edilmesinin nedenlerinden bir diğeri vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hizmetler sunması. Bunlardan biri de Postrestant veya PTTİşyerinde Teslim Özel Hizmeti. Bu hizmet sayesinde alıcılar gönderilerini teslim alabilmek için adres göstermek zorunda kalmıyor. Alıcı, “Postrestant” veya “PTT İşyerinde Teslim” ibaresi bulunan gönderisini gönderi üzerinde belirtilen PTT işyerinden alabiliyor. Yurt içi kayıtlı-kayıtsız mektup, posta kartı, davetiye, tebrik, basılmış kağıt, görme engellilere özgü yazılar ile yurt dışı mektup postası gönderileri ile posta kolileri “Postrestant” ,Yurt içi posta kargoları ve kargolar ise “PTT İşyerinde Teslim” özel hizmetli olarak gönderilebiliyor. “PTT İşyerinde Teslim” özel hizmetli gönderilerde göndericinin alıcıcıya ait GSM bilgisi vermesi zorunlu olup gönderi varış işyerince alındığında alıcıya gönderisinin geldiğine dair SMS ile bilgi verilmektedir.

“Postrestant” veya “PTT İşyerinde Teslim” ibareli gönderilerde alıcının ad ve soyadının belirtilmesi zorunlu olup Postrestant” veya “PTT İşyerinde Teslim” özel hizmetli gönderi teslim edilirken alıcının kimliğini ibraz etmesi zorunludur.
Postrestant” veya “PTT İşyerinde Teslim” özel hizmetleri birlikte verilmemektedir.
Peki, gönderimiz “Postrestant” veya “PTT İşyerinde Teslim” ibaresi taşımıyorsa ve biz PTT’nin onu bizim için bekletilmesini istiyorsak ne yapmalıyız? PTT bu konuda da hayatımızı kolaylaştırıyor ve isteğimizi yazı ile talep etmemiz durumunda gönderimize “Postrestant” veya “PTT İşyerinde Teslim” özel hizmeti taşıyan gönderi gibi işlem yapılır.
Postrestant özel hizmetli gönderiler varış işyerine geldiği günün ertesi gününden başlamak üzere 30(otuz) gün,PTT işyerinde teslim özel hizmetli gönderiler ise 10 (on) gün(ödeme şartlı olması halinde 15 (onbeş) gün) bekletilir,bu süre içinde alınmayan gönderiler gönderici adresine iade edilir.

PTT