BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

POSTACI” SORUNLARINI FİLM YAPTI

Kütahya’da, posta dağıtıcısı olarak görev yapan Nevzat Çoban, mesleğinin zorluklarını göstermek ve yıpranma payı istemek için 27 dakikalık k...

Abone ol

Kütahya’da, posta dağıtıcısı olarak görev yapan Nevzat Çoban, mesleğinin zorluklarını göstermek ve yıpranma payı istemek için 27 dakikalık kısa film çekti.
PTT Kütahya Başmüdürlüğünde görev yapan posta dağıtıcısı Nevzat Çoban, PTT Kütahya Şubesi önünde gazetecilere bir basın açıklaması yaptı. Mesleğinin zorluklarına dikkat çekmek için kısa bir film çektiğini anlatan Çoban, “Sırtımızda 20 kilogram yükle dere tepe demeden, bardaktan su boşalırcasına yağmur yağarken, yerde 1 metre kar varken durmadan çalışıyoruz. Bazılarımızın emeklilik yaşı 60, bazılarımızın ise 65’tir. 5434 Sayılı Kanunu’na göre yaş haddi 55’tir ve bu yaştan sonra çalışmaz demektir. Devletimiz istese de istemese de bizi kapı önüne koymaktadır. Kalan yılları tamamlayacaklar, nerede çalışacaklar? 55 yaşındaki insanı kim işe alır? Postacıların yıprandığını kabul ediyorsunuz da neden yıpranma hakkı vermiyorsunuz?” diye konuştu.

“YIPRANMA HAKKI İSTİYORUZ”
Açıklamasında milletvekillerine seslenen Nevzat Çoban, “Bizlere haksızlık yapan milletvekillerimize sesleniyoruz. Milletvekilleri kendilerine yıpranma hakkı tanıdı. 20 kilogram çanta ile gezerken boyun fıtığı mı oldunuz? Her gün onca yol yürürken varis mi oldunuz? Romatizma hastalığına mı kapıldınız? Bunlar milletvekillerin rahatsızlıkları değil, postacıların hastalıklarıdır. Bizim kafamıza kiremit, saksı düşerken sizlerin kafasına güller, çiçekler düşmektedir. Bizler karın, buzun üzerinde gezerken sizler kırmızı halının üzerinde geziyorsunuz. Sizler üzerinize bir damla su düşmesin diye şoförlerinizin ve korumalarınızın şemsiyesi altına sığınmaktasınız ama siz yıpranıyorsunuz, postacınız yıpranmıyor. Allah katında bu reva mıdır? Sizlere hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENDİ YAZDI, KENDİ YÖNETTİ, KENDİ OYNADI”
Posta dağıtıcılarının sıkıntılarını konu alan bir kısa film çektiklerini ve bu filmin internette tıklanma rekoru kıracağını kaydeden Nevzat Çoban, bu sayede seslerini duyurabileceklerini ifade etti. Çekilen kısa filmin senaryosunun kendisine ait olduğunu anlatan Çoban, “Çektiğimiz kısa filmin senaryosunu, oyunculuğunu, yapım ve yönetmenliğini kendim yaptım. Film için gerekli maddi giderleri de tarafımca karşıladım. Çekimlerde bize yardımcı olan yerel televizyon kanalımız Destan TV’ye, bizi destekleyen tüm herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Çoban son olarak da filmin birer kopyasını gazetecilere dağıttı.
(İHA)