BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  MEDYA

Posta yazarının Niyazi twiti tepki çekti

Türkiye Soma faciasının yasını tutarken yazarların attıkları tweetler ve köşe yazıları tartışılmaya devam ediyor.

Abone ol

Soma maden faciası için “Bu olan biten gayet normaldir, hatta müstahaktır bile denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur...” diyen Özdil'e, yazarlar Yalçın Bayer ve Yazgülü Aldoğan da katıldı.

ŞEHİT DEĞİL NİYAZİ

Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciası hakkında tepki çeken bir tweet attı. Aldoğan attığı mesajda “Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin. Onlar ne şehit ne gazi. Kar yoluna gitti Niyazi” dedi.

İKTİDAR DİĞER ÇAKMA DARBELERDEN KURTULDU AMA

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ise dünkü köşe yazısında Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden yüzlerce işçiyle tartışılacak bir tanımlamada bulundu. Yalçın Bayer yazısında, generallerin, Gezicilerin ve 17 Aralık’ta paralel örgütün yapamadığını “Soma yaptı” anlamına gelecek cümleler kullandı. Bayer “Hakiki darbe Soma’dır. İktidar diğer çakma darbelerden kurtuldu ama bu seferki hakiki bir darbeye benziyor” diyerek, hükümetin işinin bittiğini söyledi.

BU BÜTÜN DÜNYANIN YÜZ KARASI

Soma'daki maden ocağına hayatını kaybeden işçilerden 29 yaşındaki İsmail Coşkun'un ailesi Yılmaz Özdil'in 'müstehak' sözüne tepki gösterdi. Gazeteci Yılmaz Özdil'in bir televizyon programında Soma'daki maden faciasıyla ilgili yaptığı değerlendirmeyi de eleştiren baba Halil Coşkun, 'Yılmaz Özdil televizyona çıkmış 'Bunlara lanet olsun' demiş. Biz bundan şikayetçiyiz' dedi. Coşun, 'Bu, bütün dünyanın yüz karasıdır. Bu nasıl laf, bu milletimin yüreği yanıyor, böyle bir kelime olur mu? Hepimiz insanız. İnsan insanın değerini bilir. Lanet okumak ne demek? Gerekeni yapsınlar, Sayın Başbakan'a söylüyorum, bütün dünya duysun' ifadelerini kullandı.

BU KİMSE İÇİN GEREKEN YAPILSIN

İsmail Coşkun'un halası Nurhayat Pehlivan da 'Yetkililerden rica ediyorum, gazetecimizin birisi demiş ki bu demiş millete müstahak. Bizim acımız zaten büyük, yetkilerden rica ediyorum, bu kimse gereken yapılsın. Bizim içimiz yanıyor, ciğerimiz yandı' dedi. Öte yandan Coşkun'un gelecek ay ikinci kez baba olacağı, doğum masraflarını düşünerek kolundaki yaraya rağmen, yevmiyesinin kesilmemesi için doktora gitmediği öğrenildi. Baba Halil Coşkun ise diğer oğlunun işsiz olduğuna dikkati çekerek, 'Maden ocağına göndermem diğer oğlumu. Göndermem... Tamam, bizden gidecek yok artık. Torunum dahi olsa göndermem. Soğan ekmek yerim göndermem. Kimseye de aman demem' diye konuştu.

Maden işçisinin halası Nurhayat Pehlivan ve baba Halil Coşkun, Yılmaz Özdil'in bir televizyon programında Soma'daki maden faciasıyla ilgili yaptığı değerlendirmeyi eleştirirken, gözyaşlarını tutamadı.