BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
GÜNCEL

Portakal'ın PKK sorusuna Buldan'dan şok yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, FOX TV'ye konuk oldu. PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini söyleyen Buldan, 'Savaşta kimin kimi vuracağı belli değil o kurşunlardan herkes nasibini alıyor' dedi.

FOX TV, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı programa ankesörle bağlayamayınca yerine HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'yi aldı. Buldan, canlı yayında terör örgütü PKK'nın kazdığı hendekleri savundu, terörist başı Öcalan'ı övdü

'HDP'nin PKK ile bağı var mı?' sorusunu yanıtlayan Buldan, "PKK ile bir bağımız, bağlantımız ve temasımız yok" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ SORUSUNA "ŞİMDİ BU KLİŞE SORULARI BİR TARAFA BIRAKALIM" YANITI
Portakal'ın "Terör örgütü olarak da görmüyorsunuz" sorusuna 
Buldan, "Şimdi bu klişe soruları bence bir tarafa bırakalım bu anlamda yıllardın bu soruna terör meselesi olarak bakıldı artık buradan çıkmak lazım" diye yanıt verdi.

"SAVAŞTA KİMİN KİMİ VURACAĞI BELLİ DEĞİL"
Gazetecilerin terör örgütü ısrarı üzerine Buldan, "Bu mesele çatışmasızlık temelinde diyalog ve müzakere ile çözülebilmelidir. Savaşta kimin kimi vuracağı belli değil o kurşunlardan herkes nasibini alıyor" dedi.

"KENDİLERİNİ KORUYABİLMEK İÇİN KAZDILAR"
400 bin insanın bölgeden göç etmesine ve birçok askerin şehit olmasına sebep olan hendek olaylarına da değinen Buldan; PKK'nın o hain saldırılarını "insanlar kendilerini koruyabilmek için hendek kazdılar" şeklinde savundu.

Sitene Ekle
Etiketler