BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Polis'ten Tunceli'de kopartan anons!

Tunceli’de Gezi olaylarının birinci yıldönümünde düzenlenen eylemde Polis, grubu dağıtmak için Tunceli’de kutsal sayılan Düzgün Baba’nın adını kullanarak Zazaca anons yaptı...

Abone ol

Tunceli’de Gezi olaylarının birinci yıldönümünde Devrimci Güç Birliği Platformu tarafından akşam saatlerinde yürüyüş düzenlendi. 

Tunceli’de Gezi olaylarının yıl dönümünde basın açıklamasından sonra polis merkezine taş atan yüzleri maskeli gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis, grubu dağıtmak için Tunceli’de kutsal sayılan Düzgün Baba’nın adını kullanarak Zazaca, ’Düzgün Baba’yı severseniz artık bitirin bu işi ve evlerinize gidin’ diye anons yaptı.

Seyit Rıza Meydanı’nda Gezi olaylarında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Gezi olaylarının Türkiye tarihinde önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek, basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasına katılanlar arasında bulunun bir grup yüzlerini maske ile kapatarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ni taşladı. Polis, taş atan gruba TOMA ile tazyikli su sıkıp, gaz bombası atarak müdahalede bulundu. Bu sırada Seyit Rıza Meydanı’ndaki MOBESE kameraları göstericiler tarafından tahrip edildi. Bunun üzerine bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen polis ekipleri, gruba gaz bombası, tazyikli su ile müdahale etti. Polis, kameraları tahrip eden 3 şüpheliyi gözaltına aldı.
 
Gecenin ilerleye saatlerine kadar olayların devam etmesi üzerine polis araçlarından ilginç bir anons yapıldı. Tunceli’de kutsal sayılan Düzgün Baba’nın ismini anarak, Zazaca anons yaptı. Polis megafonuyla yapılan anonsta, ’Düzgün Baba’yı severseniz artık bitirin bu işi ve evlerinize gidin’ denilerek göstericilerden dağılmalarını istedi. Anonsun ardından göstericiler ara sokaklara girip dağıldı.