BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

Polisten tartışılacak şizofren kararı!

Antalya Emniyet Müdürlüğü flaş bir karara imza attı. Şizofren bir adamın 3 polisis şehit etmesinin ardından bakın nasıl karar aldılar...

Abone ol

Antalya’da bir şizofren tarafından 3 polis memurunun şehit edilmesi sonrasında Emniyet, Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerince benzer olayların tekrar etmemesi için il genelinde benzer hastalıkları bulunan kişilerin tespiti ve sürekli kontrolü için çalışma başlatıldı.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlenen geleneksel salı toplantılarının önceki günkü konuğu olan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, 4 Ekim 2012 günü TRT Caddesi ve Cezaevi Kavşağı’nda polis memurları 30 yaşındaki Mehmet Çolak, 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve 45 yaşındaki Mustafa Kılınç’ın şizofren hastası olduğu belirlenen Çağrı Danışman tarafından şehit edilmesi olayı sonrası Emniyet Müdürlüğü’nce benzer olayların yaşanmaması için çalışma başlatıldığını açıkladı. Emniyet Müdürü Sağlam, bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma planlandığını kaydetti.

AYKIRI TİPLER TESPİT EDİLECEK!

Mustafa Sağlam, kullarda aykırı tipler ve şizofren benzeri hastalıkları bulunan kişilerin daha ileriye gitmeden tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Sağlam, "Kolay değil tabi? ki, bir insan oturduğunuz yerde taş atabilir, taşı havada engelleyemezsiniz ama yakalarsınız. Suç işleyen kişinin yakalanacağını bilmesi de caydırıcı etkendir. Bu gibi şahısları bilirsek bunları zaman zaman kontrol ederiz. Üzerinde suç aletleri varsa alır ve olası suçları önleriz. O açıdan ekiplerimizi talimatlandırdım" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise şehrin ve okulların güvenliği noktasında Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile görüşmeleri olduğunu, sözkonusu rahatsızlıkları bulunan kişilerin tespiti noktasında henüz resmi bir çalışma başlatılmadığını, ancak bu konuda tespitlerin Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince yapılabileceğini aktardı.