BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Polis'ten Taksim'de çok ilginç anonslar

Gezi Parkı müdahalesi bu kez çok farklı gerçekleşiyor. Eşine rastlanmayan bir polis nezaketi var.

Abone ol

  İNTERNETHABER - (ÖZEL İÇERİK) - Taksim'deki müdahale bu kez çok farklı! Pankartları almak için meydana çıkan polisle göstericiler arasında daha öncekilerden farklı bir diyalog var. Polisin nezaketi ise dikkate değer!

Polis meydana anonslar yaparak girdi. Bu anonslarda "Gezi Parkı" direnişçilerine asla müdahale olmayacağı, niyetlerinin AKM üstündeki pankartları indirmek olduğunu duyurdu. Bu anons sürekli tekrarlandı.

taksime-müdahale-gezi-parki-galeri.jpg

Taksim Platformu da bu kez farklı bir tutum takındı. Polis ile Gezi direnişçileri arasında elele tutuşarak insan zinciri oluşturdu ve çatışma çıkmasına engel oldu. Polis ile sadece Gezi direnişçileri arasında yer almayan maskeli küçük bir grupla çatışma çıktı.

POLİSİN İLGİNÇ ANONSLARI

Taksim müdadalesinde kulaklara bir polis amirinin yaptığı ilginç anonslar yansıdı. Önce hayli kibar ve nezaketli olan anonslar birara "insan gibi söylüyoruz taş atmayın" gibi gerilimli bir noktaya vardı.

TAŞ ATMAYIN GAZ ATMAYALIM

İşte canlı yayından aldığımız o anonslar:

*"Lütfen bu insanları geri çekin! Grup liderleri taş atmayın gaz atmak istemiyoruz! Lütfen yaralanmanızı istemiyorum. Sadece olay çıkaran gruba müdahale edeceğiz.

*Çok teşekkür ediyorum Taksim grubuna. Sizlerin zarar görmenizi istemiyorum.

*Gezi Parkı'na müdahale yok. Gezi parkındaki arkadaşlarım sizde yardımcı olun bize. Size müdahale var mı yok. Siz de yardımcı olun!

*Lütfen bize şişe atmayın! Taş atmayın! Bakın yine atılıyor! Yapmayın arkadaşlar! Lütfen yapmayın!

*Arkadaşlar! Arkadaşlar! Niye polisin üstüne taş atıyorsunuz! Arkadaşlar! İnsan gibi söylüyoruz atmayın!

*Anıt çevresindeki arkadaşlarıma sesleniyorum! Lütfen bakın size müdahale için gelmedik. Gezi Parkı'na gidin! Sizlerin zarar görmesini istemiyoruz.
gezi-parki-müdahale-polis-.jpg