BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,27
HABER /  GÜNCEL

Polislerin milyonluk rüşvet dümeni

Tekirdağ'da, son yılların en büyük rüşvet operasyonunun altından polis çıktı. Rüşveti alınların başında emniyet amiri var!

Abone ol

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde limandan yük taşıyan kamyonları rüşvete bağladıkları iddia edilen Bölge Trafik Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Feridun G. ve 24 polis memuru gözaltına alındı.Operasyondan 2 gün önce Bölge Trafik Müdürü Feridun G. ve 7 polisin açığa alındığı öğrenildi.

Operasyon için düğmeye Marmara Ereğlisi ilçesinden İstanbul'a kamyonlarla yük taşıyan ismi açıklanmayan bir firma sahibinin şikayeti üzerine basıldı. İsmi açıklanmayan şirket sahibi şikayetinde, bölge trafik polislerinin kamyonların tonaj fazlası yük taşımasına izin verdiğini, bunun karşılığında da rüşvet aldığını anlattı. Bir yıldır polislere rüşvet verdiğini belirten şirket sahibi, polislerin rüşvet miktarını 2 katına çıkarması üzerine şikayetçi olduğunu kaydetti.

RÜŞVET AJANDADA

Polislere verdiği rüşvet miktarını ajandasına kaydeden nakliye şirketi sahibinin, ajandasına hangi polise ne zaman ve ne kadar rüşvet verdiğini ayrı ayrı not aldığı ortaya çıktı. Rüşveti verdiği ekiplerin plakalarını da not eden şirket sahibi, bazen rüşveti alamaya polisler yerine başkalarının geldiğini de belirtti.

BİRİ MÜDÜR 25 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Şikayet üzerine harekete geçen Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, operasyondan 3 gün önce Bölge Trafik Müdürü Feridun G. ve 7 polisi açığa aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. 'Taşıyıcı' ismini verdikleri operasyonda öğle saatlerinde Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bölge trafik müdürlüğü binasına gelen polisler, meslektaşlarının silahlarını ve kimliklerine alarak gözaltına aldı. Marmara Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Feridun G. ve 24 polisin ifadeleri alınıyor.