BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  GÜNCEL

Polislere ilk müdahaleyi Roth yapmış

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un konvoyunda dün meydana gelen kazada ilk müdahaleyi usta siyasetçi yapmış

Abone ol

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth , dün kendisine eşlik ederken meydana gelen trafik kaza sında yaralanan polis memurunu tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

Kaymakam Şenol Koca da kendilerini ziyaret ederek acılarını paylaşan Claudia Roth'a teşekkür ederek "Kazada yaralanan polis memurlarına ilk müdahaleyi Claudia Roth yaptı" dedi.

Roth, dün Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra kendisi ile beraberindekilere Mardin'in Midyat ilçesine kadar eşlik etmekle görevli polis memurlarını taşıyan otomobilin, İdil'de bir tırla çarpışması sonucu polis memurları Serkan Ağca ve İhsan Civelek'in şehit olduğu kazada yaralanan polis memuru İsmail Hakkı Kardiyan'ı ziyaret etmek için Cizre Devlet Hastanesi'ne geldi. Roth ve beraberindekileri, hastane bahçesinde, Cizre Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Turhan ve Battal Nayman, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Kadir Koç, emniyet amirleri Ahmet Taş ve Şehmuz Akdemir ile hastane yetkilileri karşıladı.

Daha sonra yaralı polis memuru Kardiyan'ın tedavisinin sürdüğü genel cerrahi servisine çıkan Roth, yaralı polise geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hastane yetkililerinden Kardiyan'ın durumu konusunda bilgi alan Roth, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, dün yaşadıkları kazadan sonra yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğunu öğrenmenin, doktorların da iyi baktığını görmenin sevindirici olduğunu söyledi. Roth, “Yaşadığımız acıdan sonra yaralı polisin iyi olduğunu görmek acımızı biraz olsun hafifletti” dedi. Genel Cerrahi Uzmanı Şafak Şahin, polis memurunun genel durumunun iyi olduğunu, gözlem amaçlı hastaneye yatırdıklarını kaydetti.

BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Roth ve beraberindekiler daha sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, kendisini karşılayan Kaymakam Şenol Koca ve emniyet yetkililerine başsağlığı diledi. Claudia Roth burada yaptığı açıklamada, Cizre'ye şehit olan iki polis memurunun arkadaşlarının acılarını paylaşmak ve taziye dilemek için geldiğini ifade ederek, Kaymakam Koca ve emniyet yetkililerinden şehit polis memurlarının Adana ve Rize'deki ailelerine taziye dileklerini iletmeleri ricasında bulunduğunu söyledi.

Kaymakam Koca da, kendilerini ziyaret ederek acılarını paylaşan Claudia Roth'a teşekkür etti. Roth'un kazayı hem polise hem sağlıkkuruluşlarına bildirdikten sonra yardım gelene kadar polislerin başında beklediğini ifade eden Koca, şöyle dedi:

“Kazada yaralanan polis memurlarına ilk müdahaleyi Claudia Roth yaptı. Roth'un şehit polis memurlarına iletmemizi istediği taziye dileğini kendilerini arayarak belirteceğiz. İki kardeşimiz dün şehit olarak hakkın rahmetine kavuştu. Onlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan polis memurumuzun durumunun iyi olması teselli kaynağımız oldu. Claudia hanım ve arkadaşlarını burada görmek acımızı biraz hafifletti.”

Roth ve beraberindekiler daha sonra Mardin'e gitmek üzere Cizre'den ayrıldı.