BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  GÜNCEL

Polisler AKM’den ayrılıyor

Gezi olayları sırasında polisler tarafından kullanılmaya başlanan Atatürk Kültür Merkezi, bugün itibariyle boşaltılmaya başlandı. AKM’ye pol...

Abone ol

Gezi olayları sırasında polisler tarafından kullanılmaya başlanan Atatürk Kültür Merkezi, bugün itibariyle boşaltılmaya başlandı. AKM’ye polislerin giriş yaptığı bölümler levhalarla kapatılırken, polis noktasındaki brandalar da kaldırıldı.
Gezi Parkı olayları sırasında polisin lojistik ve ikmal merkezi olarak kullandığı AKM, bugün itibariyle boşaltıldı. Binada bulunan polisler ayrılırken, AKM çevresinde düzenleme çalışmaları başlatıldı. AKM’ye gelen işçiler, polisin binaya giriş yaptığı kapıları dev levhalarla kapattı. Ayrıca polislerin nöbet tuttuğu bölümlerde bulunan brandalar da kaldırıldı. Binanın tamamen boşaltıldığı, sadece arka kısımdaki bahçede bir grup polisin bekletildiği öğrenildi.
AKM’nin güçlendirme, tamirat ve tadilat işleri için Temmuz 2009’da yapılan ihale sonrasında 29 Ekim 2013’te açılması planlanıyordu. Ancak davalara konu olan AKM’nin tadilatı projesi, gezi parkı olaylarının yoğunlaştığı günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu. Bu tarihten itibaren AKM Taksim bölgesinde yoğunlaşan eylemler nedeni ile polis ekipleri tarafından lojistik ve ikmal merkezi olarak kullanılmaya başlandı.
(İHA)