BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Polisler vatandaşa karanfil dağıttı

Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, İstiklal Caddesinde, polis-halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

Abone ol

Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, İstiklal Caddesinde, polis-halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, diğer ilgililerle çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte, 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı.

Tünel'den başlayan yürüyüş boyunca nostaljik tramvaydan halka, karanfil atıldı. Yürüyüş, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Vali Mutlu ve beraberindeki heyet, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından, anıta karanfil bıraktı.

Daha sonra Taksim Meydanı'nda kurulan çadırda, kutlama etkinlikleri kapsamında şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Vali Mutlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yürüyüşte dağıtılan kaşkollarda, "Güvende olmanız bize yeter" sloganının yazdığını anımsatarak, "Bu emniyet teşkilatımızın çok önemli bir değerlendirmesi. Emniyetimiz, halkımızın güvende olmasını kendisi için çok önemli görüyor" dedi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Türk Polis Teşkilatının 166. yıl dönümünün, bir hafta sürecek etkinliklerle kutlanacağını anımsatarak, "Halkına dayanmayan, onlar için hizmet ettiğinin bilincinde olmayan bir teşkilatın, bir kamu kuruluşunun başarılı olması düşünülemez" dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki şubelerin stantlarının bulunduğu Polis Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Mutlu, sergide standı bulunan Polis Radyosu'ndaki canlı yayına konuk olarak da katıldı.