BIST 9.808
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Polisin elinde sadece bu fotoğraf var!

İstanbul polisi, Reina saldırısını düzenleyen teröristin peşine düştü. Şimdilik polisin elinde saldırgana ait tek bir fotoğraf bulunuyor. Bu arada İstanbul'daki MOBESE kayıtları da teröristin yakalanması için taranıyor.

Abone ol

Reina'daki hain saldırı sonrası polis, saldırganın peşine düştü. Yeni yılın ilk dakikalarında gerçekleşen saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 dakika süren saldırıda teröristin üstünü saldırı sonrası üstünü değiştirdiğini söyledi.

İstanbul'da yeni yıl kutlamaları sırasında Reina'da düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre terörist ateş açarak Reina'ya girdi. İçeride vatandaşlara kurşun yağdırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristin mont-pantolanla içeri girdiğini, içeride üstünü değiştirdiği bilgisinin olduğunu söyledi.

Ortaköy'de yeni yılın ilk saatlerinde, Reina'ya saldırı düzenleyen teröristin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde, elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı, sırt çantalı saldırgan kulüp kapısında görülüyor. Terörist kapıda ateş ederek içeriye koşuyor. 

TERÖRİSTLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAY

Teröristin olay yerine gelişi, soğukkanlı tavrı, ateş ederek içeri girmesi, alçak katliam sonrası üstünü değiştirip kaçabilmesi nedeniyle daha önce keşif yapıldığı şüphesi değerlendiriliyor. İlk bilgiler olay anında teröristin yalnız olduğu yönünde. Ancak planlama ve keşif için yardım aldığı ihtimali de araştırılıyor.

Güvenlik uzmanlarına göre teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi geliş ve kaçış güzergahıyla ilgili keşif yapıldığına işaret ediyor. Teröristin profesyonel olduğu, birkaç dakika içinde saldırıyı düzenleyip kaçabilmesinin mekanın içini biliyor olduğu ihtimalini güçlendirdi.

SALDIRGANA AİT POLİSİN ELİNDEKİ EN NET FOTOĞRAF

Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübüne saldırı düzenleyen kişiye ait polisin elindeki en net fotoğrafı ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan saldırganın güvenlik kameraları görüntülerinden elde ettiği fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaştı. Saldırganın kimliğini tespit etmek için çalışmalar sürdürülüyor.

MOBESELER İNCELENİYOR

Teröristin silahını olay yerine bırakıp kargaşadan yararlanıp kaçtığı belirlendi. Silah ve olay yerinde bulunan boş mermi kovanlarından teröristin silahının başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığı da belirlenecek.

MOBESE'ler, güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Teröristin nasıl kaçtığı, yalnız olup olmadığı, denize mi atladığı yoksa kalabalığa mı karışıp dışarı çıktığı soruları da inceleme sonucunda yanıt bulacak.