BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  GÜNCEL

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin hakkında şok gerçek!

BEŞİKTAŞ'ta Sinan Çetin’in oğlu Rüzgâr Çetin, tüm hızıyla karşı yönden gelen polis otomobiline çarptı ve bir polisi şehit etti.

Abone ol

BEŞİTAŞ’ta lüks otomobiliyle giderken aniden şerit değiştiren yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgâr Çetin, tüm hızıyla karşı yönden gelen polis otomobiline çarptı.

Ön tarafı hurdaya dönen ve yoldan fırlayıp demir parmaklıklara sıkışan polis otomobilinde bir polis şehit oldu

Rüzgâr Çetin’in alkol muayenesinin kazadan 1 saat 20 dakika sonra yapıldığı ve bu yüzden alkol oranının daha az çıktığı belirtildi. Alkol tespit cihazına üflemeyi reddeden Çetin’in kaza anında alkol miktarının 100 promilin üstünde olduğu iddia edildi.

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgâr Çetin(31) lüks otomobiliyle aniden şerit değiştirip, karşı yönden gelen polis otomobiline tüm hızıyla çarptı. Kazada, araçtaki trafik polislerinden İsmet Fatih Alagöz şehit olurken, Çetin’in muayenesinde 0.92 promil Alkollü olduğu belirlendi. Rüzgâr Çetin, “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken avukatının mahkemedeki savunmasında “Polis emniyet kemerini taksaydı sonuç bu kadar ağır olmazdı” demesi tepki çekti. Çetin’in 28 kez trafik cezası aldığı, 2 kez alkollü araç kullanırken yakalandığı belirlendi.

POLİS HASTANEDE ŞEHİT OLDU!

Lüks otomobilin şiddetle çarpması sonucu savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durabildi. Önde yolcu koltuğunda oturan polis memuru İsmet Fatih Alagöz araçtan fırlayarak yola savruldu.


Ağır yaralanan Alagöz, ambulansla Acıbadem Fulya Hastanesi’ne kaldırılırken tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. İtfaiyenin 15 dakikalık çalışması sonucu, araçtan çıkarılan diğer polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis, kaza sonrasında Çırağan Caddesi’ni trafiğe kapatırken olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; Rüzgâr Çetin’in kullandığı otomobilin aniden karşı şeride geçtiği ve yüksek hızla polis aracına çarptığı belirlendi. Kazadan yara almadan kurtulan Rüzgâr Çetin’in yapılan ilk muayenesinde 0.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Kan örneği alınan Çetin’in soruşturma kapsamında kanındaki alkol oranına da bakılacağı öğrenildi.



RÜZGAR'IN AVUKATA BÜYÜK TEPKİ

Sabah saatlerinde adliyeye kelepçeli halde sevk edilen Rüzgâr Çetin gazetecilere, “Çok üzgünüm” demekle yetindi. Çetin, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebep olmak” suçundan tutuklama talebiyle İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Çetin’in, “Orta şeride geçmek için manevra yaptığım sırada araç kaydı” dediği öğrenildi. Çetin’in avukatı ise savunmasında ölen polisin kusurlu olduğunu söylemesi tepki çekti. Avukatın, şehit olan polisin emniyet kemerini takması durumunda sonucun bu kadar ağır olmayacağını söylediği öğrenildi. Çetin’in avukatı; müvekkilinin iç kanama riski nedeniyle hastaneye sevk edilmesi isteğini mahkeme kabul etmedi.

Rüzgâr Çetin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rüzgâr Çetin’in alkol muayenesinin kazadan 1 saat 20 dakika sonra yapıldığı ve bu yüzden alkol oranının daha az çıktığı belirtildi. Alkol tespit cihazına üflemeyi reddeden Çetin’in kaza anında alkol miktarının 100 promilin üstünde olduğu iddia edildi.

Rüzgâr Çetin’in dosyası kabarık

- Aşırı hız yüzünden cipiyle takla attı.

- Bir kez tehlikeli araç kullanmaktan, 2 kez de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konuldu.

- Şimdi de Eylül 2018’e kadar ehliyetine el konulacak

Rüzgâr Çetin’in 14 Temmuz 2006’da yine Çırağan Caddesi üzerinde aşırı hızla kullandığı cipiyle takla attığı ve kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

Ehliyetini 2004 yılında Hakkari, Yüksekova’dan alan Çetin’e, şimdiye kadar 28 trafik cezası kesildiği belirtildi. En son Eylül 2015’te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulanan Çetin’in ehliyetine Temmuz 2006 ve Ağustos 2007’de iki kez alkollü araç kullanmaktan el konulduğu da öğrenildi.

Rüzgâr Çetin’in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıktığı için 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay olmak üzere 28 Eylül 2018’e kadar el konulacak.

Rüzgâr Çetin’in Mart 2015’te attığı , “Ortaköy-Bebek-Beşiktaş-Karaköy hattında trafik sorununu çözebileceğimi iddia ediyorum, yetkililer sesimi duyun” şeklinde ki tweet’i yeniden sosyal medyaya konu oldu.
‘Porscheli sarhoşlar cezasını çekecek’

Kazada şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün cenazesi meslektaşlarının konvoyuyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 8 yıllık polis memuru olan İsmet Fatih Alagöz’ün Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ataması yapılmadığı için emniyet teşkilatına katıldığı öğrenildi. Şehit polisin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ki cenaze törenine eşi Özlem, 4 yaşındaki oğlu Metehan ve 2.5 yaşındaki kızı Azra Su’da katılırken gözyaşları sel oldu.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP Milletvekili Engin Altay, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, askeri yetkililerin de hazır bulunduğu törene çok sayıda başsağlığı çelengi gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan; “Emniyet teşkilatımızın değerli bir üyesini, değerli çalışma arkadaşımı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum” dedi.

Şehit polisin eşi Özlem Alagöz’ün ise feryadı ise yürek burktu. Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek defalarca “Fatih’im seni seviyorum” diyen acılı eş; “Fatih’im sana kıyanlar cezasını çekecek, eşime kıyanlar cezasını çekecek. Senin kanın yerde kalmayacak. O Porscheli sarhoşlar cezasını çekecek” diyerek gözyaşı döktü. Özlem Alagöz, tabutu takip ederken baygınlık geçirirken, şehit polis Alagöz toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’a götürüldü.