BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  GÜNCEL

Polis son dakika Cemaat'in binasını boşaltıyor

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) Eyüp’teki Kültürlerarası Diyalog Merkezi'yle ilgili son dakiki gelişme, polis binayı boşalttırıyor.

Abone ol

Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) Eyüp’teki Kültürlerarası Diyalog Merkezi polis tarafından boşaltıldı.

Sabah saatlerinde Düğmeciler Caddesi Kara Süleyman Tekke Sokak Numara 7’de bulanan Kültürlerarası Diyalog Merkezi’ne gelen polisler, binanın boşaltılmasını istedi. Bina çevresinde yoğun önlem alan polis, eşyaları çıkarmaya başladı. Vakıf yetkilileri karara tepki gösterdi.

DGP Genel Başkanı İdris Bal da olay yerine gelerek, boşaltma işlemine tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yetkililer tahliye işlemini başlattı. Bina çevresinde yoğun önlem alan polis, eşyaları çıkarmaya başladı. Vakıf yetkilileri karara tepki gösterdi.

b5xv8kuiuaecvjf_jpg_large.jpg

BİR AYLIK SÜRE VERİLMESİ GEREKİYORDU İDDİASI

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, GYV yöneticilerinde Recep Usta, yaşananların hukuksuz olduğunu söyledi. Usta, "Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile GYV arasında protokolde şöyle ifade bulunuyor. Diyor ki, Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün teknik elemanları gelir, incelemelerde bulunur, şayet projeye aykırılıklar var ise, projede tahribatlar var ise 1 aylık bir süre verir. O bir aylık süre içerisinde o eksiklikler yerine getirilmez ise 1 haftalık zaman diliminde tahliyesi istenir. Maalesef bize hiç bir süre verilmedi. Biz sadece burada ki yapılmış olan, onların yapılmış dediği eksiklikleri Cumhuriyet Başsavcılığına duyurulan suçtan sonra öğrendik. Bize normalde tebliğ edilmesi gerekirdi. Ve 1 aylık bir süre verilmesi gerekirdi. Geçen hafta Eyüp Karakolu'ndan polis memuru bize geldi ve 1 hafta içerisinde tahliye etmemiz gerektiğini söyledi" dedi.

İDRİS BAL: AHLAK DIŞI, ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

DGP Genel Başkanı İdris Bal da olay yerine gelerek, boşaltma işlemine tepki gösterdi. Bal "Bu ahlak dışıdır. Bunları yapanları Allah'a havale ediyorum. Ben de vatandaşın huzurunda şahit olarak buradayım" dedi.