BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.425,95
HABER /  DÜNYA

Polis sendikası mazbata aldı

Polis sendikası olur mu olmaz mı tartışması devam ederken Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer'den hayli iddialı bir açıklama geldi

Abone ol

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, "Mazbatamızı aldık ve resmen varız. Haklarımızı savunacağız" dedi.

Sezer, düzenlediği basın toplantısında, sendikanın polisin haklarını korumak için kurulduğunu belirterek, "Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü eski binasında 7 kurucu arkadaşımızın meslekten kesin ihraç edilmesi istemiyle ilgili Yüksek Disiplin Kurulunda ifade vereceğiz. Bunu konuyu ele aldık" ifadesini kullandı.

Sadece sendika kurdukları gerekçesiyle meslekten atıldıkları iddiasında bulunan Sezer, şunları kaydetti:

"Bu, hukuk dışı bir uygulamadır. Bizi, meslekten atacaklar bunu biliyoruz. Atacaklar, çünkü hukuken yapacakları hiçbir şey kalmamıştır. Savcılığa sendikanın faaliyetinin durdurulmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundular ancak savcılık talebi reddetti. Genel Müdürlük, bu kararı da tanımadı, meslekten ihracımızı istedi. Bu konunun idari bir konu olduğunu belirterek savcılığın kararının yok sayılmasını istedi. Daha sonra biz genel kurulu yapmak istediğimiz de valilik 'böyle bir sendikanın olmadığı' şeklinde görüş bildirmiş. Ancak Ankara İl Seçim Kurulu 'böyle bir sendikanın olduğunu ve yasal olarak kurulduğunu ve genel kurulun yapılabileceğine' karar vermiştir. Biz, mazbatamızı aldık ve resmen varız. Haklarımızı savunacağız."

Sezer, bugün verecekleri ifadenin ardından meslekte kalıp kalmayacaklarına ilişkin kesin kararın belli olacağını söyledi.

İhraç edilmeleri halinde karara tepki göstereceklerine dikkati çeken Sezer, "Emniyet-Sen'e, 7 kurucunun ihracı durumunda hiçbir şey olmayacak. Görevimizin başında kalacağız. Tüm üyeler, bireysel davalar yoluyla savcılıklara suç duyurusunda bulunacak'' diye konuştu.