BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Polis pusulayı buldu canlı bomba yakalandı

Şanlıurfa'da yürütülen operasyonda örgüt yöneticilerine pusula götürdüğü belirtilen PKK'lı yakalandı. FETÖ terör örgütüne ait evlerde kaldığı belirtilen PKK'lının evinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Abone ol

Şanlıurfa'da, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan, biri canlı bomba olabileceği gerekçesiyle aranan 10 PKK üyesi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Örgüt üyeleri arasında iletişimi sağlayan kişinin cemaatin öğrenci evlerinde kaldığı iddia edildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise canlı bombaya terör örgütü mensupları arasında kurye olarak iletişimi sağlayan bir kişinin yakalanması ve bu sırada yanındaki pusulayı yutmak istemesiyle ulaşıldığı belirtildi. Örgüt mensupları arasında iletişimi sağlayan kişinin FETÖ/PDY'ye ait Işık evlerinde kaldığına dikkat çekilen Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İstihbari çalışmalar neticesinde Bahoz kod adlı M.E. isimli PKK/KCK terör örgütünün kadro olarak tabir edilen üst düzey ÖSB eğitimli militanının ilimiz Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi ve ilimiz Harran Öğrenci Derneği üyesi H.Ş. isimli şahıs ile Mardin ili Kızıltepe İlçesi'nde örgütün sorumlu militanlarına bir pusula göndereceği bilgisi alınması üzerine H.Ş. isimli şahıs 02.04.2016 tarihinde Mardin yolunda durdurulan otobüste yakalanmıştır. Şahsın ağzında yutmak üzere iken gönderilen pusula ele geçirilmiştir."

CEMAAT EVİNDE KALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Valilik açıklamasında ayrıca yakalanan Bahoz adlı H.Ş'nin örgüte elaman kazandırdığı ve canlı bomba olabileceği belirtildi. Yakalanan PKK'lının örgütten gelen talimat üzerine cep telefonu kullanmadığı ve örgüt yöneticileri ile kuryeler aracılığıyla haberleştiği belirtilen açıklamada şahsın FETÖ/PDY terör örgütüne ait Işık evi tabir edilen evlerde kaldığı kaydedildi. 

POLİS O EVDE ARAMA YAPTI

PKK/KCK terör örgütü içerisinde kurye olarak faaliyet yürüten H.Ş. isimli şahsın kaldığı evde yapılan aramada, PKK/KCK terör örgütüne ait dokümanlar ve PKK/KCK terör örgütüne ait 5 adet Kitaplarla birlikte Fethullah Gülen'e ait 77 adet kitap ele geçirildi. Polis H.Ş. ile birlikte aynı evde H.S., Ş.T., S.D., M.S.A. ve U.C.'yi gözaltına aldı.

CANLI BOMBA GÖZALTINA ALINDI

PKK/KCK terör örgütünün kuryesi olan H.Ş. isimli şahsın FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki birden fazla Işık evi sorumlusu tarafından Işık evine yerleştirilmiş olması ve evde kalanların bu şahsı daha önceden hiç tanımamaları ve tanımadan bu şahsı eve kabul etmeleri üzerine;
Adı geçen şahıslar ve Bahoz kod adlı M.E., H.Ş., H.S., N.S., S.K., Ş.T., S.D., M.S.A., U.C. ve D.M. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.
Canlı bomba olacağı değerlendirilen M.E. ile kuryeliğini yapan H.Ş. ve diğer şahıslar ile ilgili çalışmalar derinlemesine devam etmektedir."