BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  GÜNCEL

Polis o saldırganın izine buldu!

İstanbul polisi Gaziosmanpaşa saldırganlarının peşinde...

Abone ol

İstanbul polisi Arnavutköy'deki ormanlık alanda arama yapıyor. Özel Harekat ekiplerinin katıldığı aramanın, Gaziosmanpaşa'da bir polisin şehit edilmesiyle ilgili olduğu öğrenildi. Polisin, eşkali belirlenen 1'i kadın 2 kişiyi aradığı belirtiliyor.

155 hattına gelen ihbarda, eşkale uyan kadının minibüste olduğunun belirtilmesi üzerine polis alarma geçti.

D-100'de yoğun güvenlik önlemi alan polis, minibüsü durdurdu. Ancak ihbar edilen kadının birkaç durak önce araçtan indiğini belirlendi. Uygulamanın sürdüğü sırada telsizlerde 'önce kendi güvenliğinizi sağlayın' anonsu yapıldı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da geçtiğimiz Cumartesi günü bir polisin şehit edilmesinin ardından kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Güvenlik kamera görüntüleriyle eşkalleri belirlenen biri kadın 2 kişinin fotoğrafları basına dağıtılmıştı.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Eşkalleri belirlenen saldırganları her yerde arayan polis, bu sabah 155'e gelen ihbar ile alarma geçti.

Gebze-Harem hattında çalışan bir minibüste saldırıyı gerçekleştiren kadının bulunduğu ihbarı üzerine, polis D-100 Karayolu'nda önlem aldı. Minibüsün Kadıköy istikametine geldiği bilgisi üzerine polis Pendik, Kartal ve Maltepe ilçe emniyetlerine bağlı ekipler güzergâhta tedbir aldı. Minibüs, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından D 100 karayolu Küçükyalı köprü üzerinde durduruldu.

MİNİBÜS DURDURULDU

Olay yerine kısa sürede çok sayıda resmi ve sivil ekip sevk edildi. Polis ekipleri ellerinde uzun namlulu silahlarla minibüs güvenlik tedbiri aldı. Durdurulan minibüste kontrol yapan polis, ihbarda belirtilen kadını bulamadı. Minibüs şoförünün ifadesini alan polis içerideki yolcularında kimliklerini toplayıp GBT (Genel Bilgi Toplama) uygulaması yaptı.

Minibüs sürücüsünün ifadesinde, eşkale uyan kadının yanında iki erkekle birlikte Pendik Kaynarca durağında indiklerini söylediği öğrenildi.

TELSİZDEN GELEN UYARI

Polis her ihtimale karşı Kadıköy istikametine gelen minibüs ve otobüsleri tek tek durdurup kontrollerine devam etti. Minibüs ve otobüsteki yolcular ise ne olup bittiğinden habersiz şaşkın bakışlarla olup biteni izledi. Ekipler uygulamalarını sürdürürken polis telsizinden de ihbarda belirtilen kişinin, "sırt çantalı, kızıl saçlı ve güneş gözlüklü olduğu ekiplerin önce kendi can güvenliklerini sağlayarak uygulama yapmaları" yönünde sık sık uyarı yapıldı.