BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL

Polis Liege saldırısının nedenini araştırıyor

Belçika'da polis, Liege kentinde pazar yerine düzenlediği saldırıda dört kişiyi öldüren saldırganın eyleminin nedenini tespit etmeye çalışıyor.

Abone ol

Belçika'da polis, Liege kentinde pazar yerine düzenlediği saldırıda dört kişiyi öldüren saldırganın eyleminin nedenini tespit etmeye çalışıyor.

Saldırıda, bazıları ağır olmak üzere 125 kişi de yaralanmıştı.

33 yaşındaki Nordine Amrani, kalabalığa ateş edip el bombası attıktan sonra kendini öldürdü.

Polis, saldırganın daha önce uyuşturucu ve ateşli silah yasalarına muhalefetten hakkında işlem yapılan bir kişi olduğunu, eylemi de tek başına gerçekleştirdiğini açıkladı.

Başbakan Elio Di Rupo olayı ''münferit bir eylem'' olarak niteledi.

Bugün öğlen kentte bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Salı günü yaralı halde hastaneye kaldırılan 17 aylık bir bebek müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet dört kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Liege'de bulunan BBC muhabiri Matthew Price, kentin merkezinde saldırının meydana geldiği alanın yayalara açıldığını, ancak kan izleri, kırılmış cam parçaları ve kurşun izlerinin dikkat çektiğini söyledi.

Polis eylemin siyasi terör bağı olduğunu düşünmüyor.

Ancak yetkililerin kamu için bir tehdit oluşturduğu yönünde daha önceden işaretlerin olup olmadığını tespit etmeye çalıştıkları bildiriliyor.

Belçika medyası Liege'de yaşayan Amrani'nin 2008'de silah ve uyuşturucu bulundurmak suçlamalarıyla 58 ay hapiste kaldığını duyurdu.

Belçika savcısı Danielle Reynders de Amrani'nin hapiste yattığını doğruladı.

Reynders, saldırganın bir tüfek ve bir tabancayla çevreye ateş açtığını; meydana üç el bombası attığını, eylemi sonunda ise kendini vurduğunu belirtti.

Liege başsavcısı da olayın bir terör eylemi olmadığını kaydetti.

Saldırı ardından polis meydanı da giriş çıkışa kapattı. Yaralılardan bazılarına ilk müdahale meydanda kurulan çadırlarda yapıldı. Bazıları ise meydandaki müzeye alınarak tedavi edildi.

Saldırı ardından çevre sakinlerine evlerinde kalma çağrısı yapıldı, pek çok kişi de alışveriş yaptıkları mağazalarda mahsur kaldı. Polis bir süre meydanı patlamamış bomba bulunması olasılığına karşı inceledi.

Brüksel'in 90 km. kadar doğusunda yer alan Liege'deki Sen Lambert meydanı, otobüs hatlarının da birleştiği bir kavşak noktası durumunda.