BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Polis kamerasında DHKP-C operasyonu

DHKP-C tarafından zorla alıkonulan 14 yaşındaki çocuğun kurtarılma anı polis kamerasına böyle yansıdı.

Abone ol

DHKP-C tarafından zorla alıkonulan 14 yaşındaki çocuk, polisin nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı. Polis itfaiye merdiveniyle tırmandığı binada tavanı balyoz ve matkapla delerek alıkonan çocuğa ulaştı. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri nefes kesen bir operasyona imza attı. Bursa'daki ailesinin yanından kaçan ve terör örgütü DHKP-C tarafından zorla alıkonulan 14 yaşındaki çocuğun ailesi tarafından yapılan ihbar üzerine polis harekete geçti. Ekipler Okmeydanı’nda bulunan 3 katlı bir binaya gelerek, operasyon için düğmeye bastı. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda polis binaya itfaiye merdiveniyle tırmandı.

TAVAN BALYOZ VE MATKAPLA DELİNDİ

Pencerelere takılan parmaklıkları makasla kesen polis, daha sonra binaya girdi. Polis, çocukların tutulduğu kata ulaşmak için tavanı matkap ve balyozla delerek aşağıya indi. Polisin nefes kesen operasyonuyla 14 yaşındaki çocuk DHKP-C terör örgütünün elinden kurtarıldı. Alıkonulan çocukların kurtarıldığı nefes kesen operasyon ise polis kamerası tarafından görüntülendi.

Operasyonda alıkonan çocuklar kurtarılırken, yaşı büyük olan 5, küçük olan 4 olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Polis baskının yapıldığı binada çok sayıda laptop, harddisk, flash bellek, hafıza kartı, telefon, örgütsel doküman ve afişler ele geçirdi. Polisin konuyla ilgili incelemesi sürüyor.