BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  GÜNCEL

Polis jopu bebek düşürdü

‘Atatürk’ü sevmiyorum’ sözleriyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Bezirgan, türban eyleminde çocuğunu düşürdüğü ortaya çıktı!

Abone ol ‘Atatürk’ü sevmiyorum’ sözleriyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Nuray Bezirgan ‘Başörtüsü eyleminde polis copuyla bebeğimi düşürdüm. Düşüncelerimi söyledim. Bu kadar acıdan sonra geri adım atmam’ dedi 

Kanal 1'de yayınlanan ve Fatih Altaylı’nın sunduğu ‘Teke Tek’ programında Atatürk ve Humeyni’ye ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Nuray Canan Bezirgan, eleştirilere tepki gösterdi. ‘Ben ikinci Fadime Şahin değilim’ dedi. Yaşadığı acılara dikkat çeken Bezirgan, üniversitede başörtüsü eylemi sırasında polis copuyla karnındaki bebeğini kaybettiğini, ikizini yaşatabilmek için ölü bebeğini 5 ay karnında taşıdığını anlattı. ‘Ben bu sorun için bu kadar büyük acılar çektim. Şimdi benden düşüncelerimi gizlememi nasıl isterler. Bunu yapmam, ama kimse beni bir taraflara da çekmesin. Açık ve net konuştum. Başıma bir şey gelmeyecekse dedim. Bir insanı sevmemek suç mu?’ diye konuştu.

HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEMİŞ
‘BAZI medya mensupları beni Fadime Şahin ile bir tutuyor. Bu canımı çok sıkıyor. Bir kere ben evliyim 3 çocuk sahibiyim onunla beni nasıl kıyaslayabilirler. Onunla kıyaslanmak çok sinir bozucu. Bu kadar şey yaşadım beni en çok geren bu oldu. 10 yaşındaki oğlum bana, ‘Anne doğruları söyle ne düşünüyorsan doğru olan neyse onu söylemelisin’ diyor. 3 gündür kızımın saçlarını taramadığım için o da neden böyle oluyor anne Kanada’da böyle değildi diyor. Türkiye’de hiçbir şey değişmemiş aynı tas aynı hamam.’

BENİ TEHDİT EDİYORLAR
Bezirgan sözlerine şöyle devam etti ‘Ben sözlerimin arkasındayım, ben herhangi bir kişiyi sevmiyorum diye o kişi değersiz mi olacak. Böyle anlaşılacağını bilmiyordum. İngiliz Mandası dendi. Benim kastetmek istediğim şey dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir yasak yok. Orada canlı yayında bir anda ağzımdan İngilizler çıktı. Yani fark etmiyor İngiliz Amerikan ya da Fransız. Neticede İngiliz ve Amerikalıların Irak’taki halka yaptıkları zulmü görebiliyorum. Humeyni’yi Müslüman olduğu için seviyorum ama bu benim Humeyni’nin her yaptığını onaylayacağım anlamına gelmez.’ Kanada’ya tehdit telefonları aldığı için gittiğini anlatan Bezirgan yine aynı şeyleri yaşadığını ifade ederek, ‘Evim belli, adresim belli. Çocuklarım Allah’a emanet. ‘Adresini, numaranı biliyoruz. Geri adım atmazsan çok kötü olur’ diye tehdit telefonları alıyorum. Tarih tekerrür ediyor ama ben doğru bildiğimden dönmeyeceğim’ diye konuştu.