BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  DÜNYA

Polis amca Facebook’tan ekliyor

Bursa’da okulların açılmasıyla birlikte tüm yurtta okul önleri ve çevrelerinde güvenlik tedbirleri arttırılırken Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü ...

Abone ol

Bursa’da okulların açılmasıyla birlikte tüm yurtta okul önleri ve çevrelerinde güvenlik tedbirleri arttırılırken Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açtıkları Facebook ve twitter adresi üzerinden yaklaşık 3 bin çocukla arkadaş olup şikayetlerini dinledi.
Okul Polisi, önemli mesajları sosyal medya aracılığıyla iletiyor.
Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasıyla İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında ‘Güvenli okul güvenli eğitim’ projesini Mithatpaşa İlköğretim Okulu’nda başlattı. Proje kapsamında il genelinde Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen 63 polis irtibat görevlisi olarak görevlendirildi. Okulların giriş ve çıkışlarını güvenli şekilde sağlamak için 22 bölgede yer alan 54 okulda ise 25 ekip görev yapacak. Ayrıca Trafik Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen 23 okul çevresinde ise, 10 motorize ve 15 bisikletli ekip yer alacak.
Çocuk Şube Müdürü İdris Seyman ve beraberindeki ekiple birlikte Mithatpaşa İlköğretim Okulu’na gelerek, öğrencilere broşür dağıtarak, bilgiler verdi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Seyman, “Okullarda güvenli ortamın hazırlanması açısından broşür hazırladık. Bunu veliler ve hocalarla birlikte sağlamak istiyoruz. Bu konularda çocukların karşılaşacakları durumları anlatıyoruz. Okul irtibat görevlilerimiz okullarda görev alıyor. Bunla ilgili de bir kitapçık bastırdık” dedi.
Geçen seneden okul önlerinde gerekli tespitlerin yapıldığına dikkat çeken Seyman, “Bu çevrelere ile ilgili ekipler görevlendirdik. Ayrıca bazı okullarda trafik sıkıntısı var. Bununla ilgili emniyet birimleri olarak ilk defa bisikletli polis görev alacak. 15 tane polis trafik sıkıntısı çözecek. Okulların etrafında bulunan sivil şahıslar da uzaklaştırılacak. Uygulamalar açısından veliler rahat olabilir. Okulların güvenliğini sağlayacağız. Şuana kadar her hangi bir sıkıntımız yok” diye konuştu.
İnternet kafelerle ilgili çalışmaların olduğunu vurgulayan Seyman, “Okul irtibat görevlileri ve polisler gerekli çalışmaları yapıyor. Okul zamanında arkadaşlarımız planlı olarak çalışıyor. İnternet kafelerin denetleme formları var.Bunları yaparak güvensiz şekilde internete bağlanmalarını engelliyorlar” şeklinde konuştu.


POLİS FACEBOOK VE TWİTTER’DEN ARKADAŞ OLUYOR
Öte yandan "Güvenli Okul Projesi" kapsamında Alo 155 hattı dışında 0224 233 04 30 numaralı telefondan Çocuk polisi hattı kurduklarını belirten İdris Seymen, facebook.com/bursacocuksubemudurlugu ve bursacocuk@egm.gov.tr twitter adreslerinden cocuklarla irtibata geçtiklerini, tatil boyunca 3 bin öğrenciyle facebook üzerinden arkadaş olduklarını yapılan her ihbar ve şikayetin üzerinde ayrı ayrı durduklarını söyledi.
(İHA)