BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  SPOR

Polat günah keçisi olmaktan sıkıldı

Galatasaray peşpeşe puanlar kaybedince taraftar isyan bayrağını açtı. Yönetim içinde kırgınlıklar da başladı.

Abone ol

Başkan yardımcısı, "Ön plana atılmaktan şikayetçiyiz. En ufak bir olayda her şey bizden biliniyor. İftiralarla karşılaşıyorum. İsmimizin öne atılmasından kesinlikle mutlu değiliz. Bu durumda olmayı biz de istemiyoruz" dedi.

Özellikle futbol şubesinin patronu olan Adnan Polat da hep vitrinde olduğu için bütün gözler onda oldu. Bu durum karşısında Celal Gürcan, Şükrü Ergün istifa noktasına geldi.

Bu gergin ortam sürerken, önceki gün yönetim kurulu Beyti Restaurant’ta bir araya geldi. Sorunlar konuşuldu ve en çok da Adnan Polat dert yandı. ’Ön planda bulunmak’la itham edilen Polat ile Haldun Üstünel bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Polat’ın yemekte bazı idarecilerin tepkisini çektiği konuyla ilgili şunları söylediği öğrenildi: "Biz de ön plana atılmaktan şikayetçiyiz. En ufak bir olayda her şey bizden biliniyor. Ali Sami Yen’de pankart açılsa "Haldun Üstünel açtırdı" Polat’ın parmağı var diye biz sorumlu tutuluyoruz. Havaalanında Gerets ile yan yana yürümediğim için bile iftiralarla karşılaşıyorum.

Biz de günah keçisi olmaktan sıkıldık. İsmimizin öne atılmasından kesinlikle mutlu değiliz. Bu durumda olmayı biz de istemiyoruz. Biz sadece G.Saray Kulübü için gece gündüz çalışıyoruz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. G.Saray Yönetimi ve Kulübü aleyhindeki hiçbir olayda biz bulunmayız. Bunun bilinmesini istiyorum."

Diğer yöneticilerin ise bu konuşmadan sonra, Polat ve Üstünel’e, "Bu işin raconu budur. Takım kazandığı zaman kahraman olursun, kaybettiği zaman da fatura sizindir. Geçen yılki mutlu tabloyu unutmayın. Bu duruma da katlanıp, ayakta olmalısınız. Önemli olan böyle günlerde dimdik durmaktır" dedikleri ifade edildi.

Galatasaraylı yöneticiler, yemekte hazır bulunan ancak moralleri bir hayli bozuk olan Erik Gerets, Erdal Keser ve teknik ekibe moral verdi. Sarı kırmızılı kulübün yönetimdeki ağır toplarının, teknik patrona ve yardımcılarına, "Türkiye’de en büyük hocalar, futbolcular bile yuhalandı. Futbolun dünü yoktur. Kimse başarılardan, kazandırdıklarınızdan bahsetmez. Sadece bugünden bahseder. Bu yüzden işinize bakın ve kulak asmayın" diyerek moral verdiği belirtildi.

Bu arada başkan Özhan Canaydın’ın teknik heyete yönelik yemekte yaptığı konuşma akıllarda soru işareti bıraktı. Canaydın’ın Gerets ve Keser’e yalnızca kalan maçlara yönelik "Sizden 9 galibiyet ve 27 puanı almanızı istiyorum" diyerek konuşma yaptığı belirtildi ve gelecek sezon hakkında tek bir cümle dahi kurmaması dikkat çekti.

Toplantı sonrası geç saatlerde Adnan Polat ve Haldun Üstünel’in Milli Takım’ın kamp yaptığı Polat Hotel’e giderek futbolculara moral verdiği öğrenildi

Kaynak: Hürriyet-Ali Naci Küçük