BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  DÜNYA

Planladığı park projesi için halka gitti

Kartal Belediyesi, Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak’ta yapmayı planladığı park projesi ile ilgili oluşan farklı görüşleri dikkate alarak b...

Abone ol

Kartal Belediyesi, Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak’ta yapmayı planladığı park projesi ile ilgili oluşan farklı görüşleri dikkate alarak bölgede halk oylaması yaptı.
Bölgedeki park alanı kapsamında ikamet eden 502 kişinin yer aldığı oylama öncesi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ bir konuşma yaptı.
Halkın onay vermediği hiç bir projeye geçit vermeyeceğini söyleyen Öz, “Ihlamur Sokak’ta yapmakta olduğumuz park için tereddütler oluştu. Bu durumda karar vermesi gereken bölgede parktan yararlanacak halkımızdı. Bu nedenle halk oylaması kararı verdik. Daha öncede farklı konularda bu uygulamayı yapmıştık. Biz hakla beraber halkın isteklerini dikkate alarak görev yapıyoruz Hedefimiz halkımızın isteklerine uygun hizmet vermektir. Burada yapılacak olan parkın yapımını ve parkta olacak içeriği halkın belirlemesi gerekiyor. Bu alanda farklı istekleri olan vatandaşlarımız var. Kimi futbol sahası isterken, kimi yürüme yerleri istiyor. Bazıları da hiç park olsun istemiyor. Bunun için sizlere pusulaları dağıttık ve bu parkta ne olacağına sizler karar vereceksiniz. Bu park yapıldığı zaman güneş enerjisi ile aydınlatılacak. Yaptığımız diğer parklarımız gibi gece-gündüz hep aydınlık olacak. Yüzümüz aydınlığa bakacak. Yüreğiniz hep aydınlık kalsın. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de park için oy kullandı.
Oylama ile ilgili teknik ayrıntıları veren Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer de Kartal ilçesinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde 170 projenin uygulandığını, 30 projenin de uygulanmakta olduğunu belirtti. Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isteği ile gerçekleşen halk oylamasının örnek bir girişim olduğunu söyledi. Oylama ile ilgili yöntemleri anlattı ve oylamaya geçildi. Yoğun ilgi gören halk oylaması saat 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşti. Oylamaya 502 kişi katıldı. Oylama sonunda park yapımı için ‘470 Evet’, ‘4 Hayır’ ve ‘28 oy yanıtsız’ çıktı.
En çok tartışılan futbol sahası ile ilgili oylamada ‘233 Evet’, ‘226 Hayır’, ‘53 oy’ ise yanıtsız kullanıldı. Parkın gezi ve dinlenme amaçlı olmasını isteyen oylamada ‘282 Evet’, ‘174 Hayır’, ‘46 yanıtsız’ oy çıktı.
Oylamaya katılanlardan 357’si basketbol sahası isterken, 104 kişi ‘Hayır’ dedi. Koşu ve yürüyüş yolu olmasını ‘470 kişi Evet’, ‘3 kişi Hayır’ dedi. 39 kişi ise boş kullandı. Çocuk oyun alanı içinde ‘451 kişi Evet’, ‘18 kişi Hayır’ derken, 32 kişi yanıtsız kaldı.
Oylama sonucunu değerlendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, parkın halkın tercihlerine uygun yapılacağını açıkladı ve katılımcılara teşekkür etti.
(İHA)