BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  SEÇİM

PKK'yla çatışan o aşiret BDP'li oldu

Mardin’in Derik ilçesinde geçmişte PKK’yla çatışmalar yaşayan Metinan aşireti, düzenlenen törenle BDP’ye geçti.

Abone ol

MARDİN Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Başkan Vekili adayı Süryani asıllı Februniye Akyol, Derik ilçesinde Metinan aşiretinin partilerine katılımı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Törende, Mardin il ve ilçeler ile belde başkan adayları da hazır bulundu. Düzenlenen törende, 58 köyde yaşayan yaklaşık 5 bin aşiret üyesi, BDP'ye katıldı.

Metinan aşiretine teşekkür eden Ahmet Türk ise "Türk halkı ile herhangi bir düşmanlığımız yoktur. Düşmanlığımızı yaratan sisteme karşıdır. Bu coğrafyada herkes birbirlerini kucaklamalı ve özgürlük mücadelesine yürümeliyiz” diye konuştu.

Seçim bürosunda Ahmet Türk ile yakın diyalog içerisinde olduğu gözlenen Temelli, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki yerel seçimde halkımızla birlikte seçime girme kararı aldık. Belki biraz geç oldu, ama halkımızla iç içe daha güçlü olarak seçimden başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum" dedi.Bölgede uzun süredir koruculuk yapan Metinan aşireti üyeleri, PKK’lılarla silahlı çatışmalara girmişti.