BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

PKK'yı öven HDP milletvekiline fezleke

PKK Türkiye'ye tükürüğüyle boğar açıklaması yapan HDP milletvekili Abdullah Zeydan için fezleke hazırlandı. Zeydan'ın dokunulmazlığı kaldırılabilir.

Abone ol

HAKKARİ HDP Milletvekili Abdullah Zeydan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı. Zeydan  'PKK sizi tükürüğüyle boğar' demişti.

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, 26 Temmuz'daki yürüyüşte söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlattı.

Zeydan'ın açıklamalarının yer aldığı kamera kayıtlarını inceleyen savcılık, hazırladığı fezlekeyi, TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÖVMEK

Fezlekede, Zeydan'ın, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Terör örgütünü övmek" suçlarından yargılanması, ayrıca dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor.

Abdullah Zeydan, bazı basın yayın organlarında da yer alan açıklamasında, "PKK, Türkiye'yi ve Orta Doğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oynuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin" ifadelerini kullanmıştı.