BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  DÜNYA

PKK'ya silah yardımı IŞİD'i darbelemek demektir!

Frankfurter Allgemeine Zeitung’a demeç veren PKK'nın tepe ismi Cemil Bayık "PKK’ye silah yardımında bulunmak IŞİD'i darbelemek anlamındadır." dedi...

Abone ol

Almanya’nın Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi'ne yaptığı silah yardımı konusunda açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK’ya silah yardımının IŞİD’i darbelemek anlamına geleceğini söyledi.

BAYIK'TAN AVRUPA'YA SİLAH YARDIMI ÇAĞRISI

Almanya’da yayınlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung’a demeç veren Bayık, son dönemde gündemde olan Almanya’nın Peşmerge'ye silah yardımı konusunda değerlendirmelerde bulundu. IŞİD'e karşı direnişin ve güçbirliği içinde olmak ve yardımlaşmanın bir insanlık görevi olduğunu belirten Bayık, çetelerin sadece Kürtleri değil, Asuri-Süryani, Kakai ve Türkmenler de dahil olmak üzere tüm inanç ve etnik toplulukları katlettiğini belirtti.

"IŞİD'E EN BÜYÜK DARBELERİ PKK VURDU"

IŞİD'e karşı en çok direnen ve darbeleyen, bu anlamda Kürtlerle birlikte diğer inanç ve kimlikleri koruyan gücün PKK'nın Türkiye ve Suriye'deki silahlı kanadı HPG ve YPG olduğunu kaydeden Bayık, Almanya’nın IŞİD’e karşı Kürtlere silah yardımında bulunmak istiyorsa PKK’nın IŞİD saldırılarını durdurarak güvenliği sağlayan pratiğini göz önüne alması gerektiğini ifade etti.

"SİLAH YARDIMINI EN ÇOK HAKEDEN YAPI PKK'DİR"

ABD, Almanya ve diğer Avrupa devletlerinin Irak Kürdistan Bölgesel hükümetine silah yardımında bulunmasına karşı olmadıklarını belirten Bayık, "fakat bu yardımı en çok hak edenin de PKK olduğunu gerçeğe saygımız gereği açıklıkla belirtmek durumundayız. PKK’ye silah yardımında bulunmak, DAİŞ’i (IŞİD) darbelemek anlamındadır. Bununla birlikte Kürt, Hıristiyan, Türkmen vb. inanç ve kültürleri korumak anlamındadır. Bu nedenle biz başta Almanya olmak üzere, Amerika ve Avrupa devletlerin gecikmeden direnen halkımıza, PKK’ye silah yardımında bulunmasını sorumlulukları gereği olarak görüyoruz” dedi.