BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  DÜNYA

PKKya Peşmerge ablukası

Peşmergeler Zaho'dan İran sınırına kadar olan bölgeyi ablukaya aldı..

Abone ol

Türkiye sınırına yakın kesimlerde konuşlanan 30 bin peşmerge, 40 kilometre derinlikteki bölgeyi ablukaya aldı ve PKK'lıların hareketini kısıtlamaya çalışıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası sınır ötesi harekâtıyla ilgili hükümetin vereceği talimat beklenirken, sınırın iki tarafında eller tetikte. Kuzey Irak'taki yüksek dağlarda bulunan PKK kamplarının yamaçlarında peşmergeler araziye yayıldı ve tam teçhizatla tatbikata başladı.

Türkiye sınırına yakın kesimlere konuşlanan peşmergeler, 40 kilometre derinlikteki bölgeyi abluka altına aldı. Zaho'dan İran sınırına kadar uzanan 250 kilometrelik sınır şeridini tamamen kontrol altında tutan ve sayıları 30 bine yaklaşan peşmergeler, PKK'lıların hareket kabiliyetini kısıtlamak için taktik değerlendirmesi yapıyor.

PKK KISKACA ALINDI

Kandil Dağı'na çıkan Batılı medya kuruluşlarına son olarak ABD'nin Washington Post gazetesi eklendi. Kuzey Irak dağlarındaki PKK'lıların giderek artan bir biçimde kuşatıldığını belirten gazete, kuzey ve batıda Türk kuvvetlerinin sınırda yığıldığını, doğuda İran'ın toplarının PKK üslerini bombaladıklarını kaydetti. WP "Şimdi de ABD'nin büyük baskısı altındaki Irak hükümeti, gerillaların 30 yılı aşkın bir süredir bildiği tek barınağı yok etmeye başladı" diye yazdı.