BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

PKKya katılan öz kızını ihbar etti

Aydın'da bir baba PKK'ya katılmak üzere evden ayrılan kızını polise ihbar etti... S.K. Mersin'de yakalandı...

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya katılmak üzere Aydın'daki evinden ayrılan 17 yaşındaki kız, babasının polise başvurup, bulunması için yardım istemesi üzerine Mersin'in Tarsus ilçesinde yakalandı.

Genç kızın terör örgütüne katılması için aracılık yaptığı ileri sürülen kişi de gözaltına alındı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden S.K, kızı Y.K'nın terör örgütüne katılmak üzere evden ayrıldığını, kendisine engel olamadığını bildirerek, çocuğunun bulunması için yardım istedi.

Baba S.K'nın verdiği bilgiler üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Y.K'nın Aydın'dan otobüsle Diyarbakır'a gittiğini, daha sonra Mersin'e geçtiğini belirledi.

IRAK'TAKİ KAMPLARA KATILACAKTI

Polisler Y.K'yı, Mersin'in Tarsus ilçesinde bir yakınının evinde gözaltına aldı. İfadesine başvurulan Y.K, terör örgütü PKK/Kongre-Gel'e katılmaya karar verdiğini ve Aydın'da tanıştığı M.S'nin yönlendirmesiyle bir hafta önce Diyarbakır'a giderek A.K. ile buluştuğunu, örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına gitmeden önce bir süre dinlenmek için Mersin'e geçtiğini söylediği öğrenildi.

Y.K, sorgusunun ardından savcılığın talimatıyla ailesine teslim edildi. Polis, bilgiler doğrultusunda Aydın'da da M.S'yi gözaltına aldı.

Diyarbakır'daki A.K'nin yakalanması için çalışmanın sürdüğü, M.S'nin ise sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.