BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya büyük darbe! Kandil temizlendi

PKK’nın ‘Türkiye’deki Kandili’ olarak adlandırılan İkiyaka Dağları ve arasında kalan Doski Vadisi’nin art arda yapılan yoğun operasyonlarla teröristlerden büyük oranda temizlendiği öğrenildi

Abone ol

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 25 Eylül’de başlayan “Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu” sürüyor.

Bu operasyona, bölgeye gönderilen “Bordo Bereliler” olarak anılan Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları ile birlikte Van JandarmaAsayiş Kolordu Komutanlığı birlikleri, Kayseri ve Bolu Komando Tugayları da iştirak ediyor. Operasyon, özellikle Doski Vadisi olarak bilinen İkiyaka Dağları’nda gerçekleştiriliyor.

 İRTİBATLARI KESİLDİ

“Türkiye’nin Kandili” olarak adlandırılan İkiyaka Dağları ve arasında kalan 30 kilometrelik Doski Vadisi güvenlik birimlerine göre çok büyük oranda teröristlerden temizlendi. Kalan son terör örgütü üyelerine karşı ise operasyon devam ediyor. 2 Ekim’de Hakkari İkiyaka dağları bölgesinde kalan son PKKhedeflerine yönelik Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla hava taarruzları icra edildi. Bu operasyonlarda PKK’ya ait son barınak, sığınak ve depolar imha edildi. İkiyaka Dağları ile irtibatı kesilen ve lojistik destek alamayan teröristlerin silah ve mühimmat sıkıntısı çektikleri, Kandil’le de irtibatın kesildiği belirtiliyor.

SEÇİMDEN SONRA İLK OPERASYON

 Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, önceki gün Hakkari ile Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerindeki bölücü terör örgütünce kullanılan bölgelere hava harekatı düzenlendi. Harekatla teröristlere ait barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri imha edildi. 400 hedef tam isabetle vuruldu.

İKİYAKA NEDEN ÖNEMLİ?

Teröristlere kolay geçiş sağlıyor

PKK ana karargah olarak kullandığı bölge “Türkiye’deki Kandil’ olarak nitelendiriliyor. 3 bin 500 rakımlı dağlarda ve vadi terör örgütü PKK açısından stratejik önem taşıyor. PKK’lılar bu bölgeden Türkiye’ye girip eylem yaptıktan sonra derin vadiden yine Kuzey Irak’taki kamplara kaçabiliyor. Bölge teröristlerin hem Türkiye’ye kolay geçişini sağlıyor hem de İkiyaka Dağları’nda yığınakladıkları silah, mühimmat, yiyecek, giyecek ve kışlık erzak depolarıyla hiçbir yerden yardım almadan 6-7 ay bölgede yaşamalarına imkan veriyor.