BIST 9.727
DOLAR 32,51
EURO 34,77
ALTIN 2.424,73
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya askerleri bırakın çağrısı

Ferhat Tunç ve Selim Sadak, PKK terör örgütü tarafından kaçırılanların 'serbest bırakılması' için PKK'ya çağrıda bulundular.

Abone ol

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, sanatçı Ferhat Tunç ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, PKK terör örgütü tarafından 9 Temmuz'da kaçırılan astsubay Abdullah Sökçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve 12 Ağustos'ta yine kaçırılan kaymamak adayı Kenan Erenoğlu ile er Aykut Çelik'in serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

PKK'DAN OLUMLU YANIT
Sadak, Tunç ve Türkdoğan'ın çağrısına terör örgütü PKK'dan yanıt gecikmedi. PKK tarafından 12 Ağustos'ta kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile birlikte kaçırılan asker Aykut Çelik serbest bırakıldı. Ancak avukat adayından haber alınamadı...
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Ankara'da basın toplantısı yaparak PKK'ya kaçırılanları serbest bırakması çağrısında bulunan heyet, gerekirse arabulucu da olabileceklerini belirtiler. Sanatçı Ferhat Tunç, "Bizim çağrımız bugün hükümete değil, devlete değil esirleri elinde bulunduran HPG'YE dir. Kamuoyunun toplumun, duyarlılığını dikkate alarak elinde tuttuğu bu esirleri bir an önce serbest bırakmasını ben kendi adıma talep ediyorum" dedi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ta çağrıyı yenileyerek, kaçırılanların serbest bırakılmasını istedi. İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan'da bugüne kadar hükümete ve devlete de çağrıları olduğunu belirterek, "Ancak bizim çağrımıza bir cevap gelmedi. Bizde toplumda oluşan duyarlılığı dikkate alarak artık HPG'ye çağrıda bulunuyoruz. Elinizde tuttuğunuz esirleri serbet bırakın" diye konuştu.