BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,85
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya 9 kurban verdi ama yıkılmadı!

PKK'nın hain saldırısında 9 yakınını kaybetti, oğlunun düğününde teselli mutluluğu yaşadı...

Abone ol

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçitli Köyü yakınlarında geçen yıl 16 Eylül'de minibüsün geçişi sırasında mayın patlaması sonucu aracı kullanan oğlu Aydın'ın da aralarında olduğu 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, diğer oğlu Ümit Erol'u evlendirdi.

Ümit Erol'la, Yüksekovalı Çiğdem Aksu'nun 3 gün 3 gece süren düğününde aile fertleri ve davetliler, acılarını biraz olsun unutup halaylar çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Geçen yıl 16 Eylül 2010 tarihinde Geçitli Köyü yakınında, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri mayının patlaması sonucu oğlu 30 yaşındaki Aydın'ın aralarında olduğu 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, diğer oğlu 25 yaşındaki Ümit'i görkemli bir düğünle evlendirdi. Hakkari kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Geçitli Köyü'nde düzenlenen düğüne, BDP Hakkari Merkez ilçe Başkanı Ali Aydın, Hakkari Belediye Başkan Vekili Lokman Pala ve 4 bine yakın davetli katıldı. Yüksekovalı Çiğdem Aksu ile 3 gün 3 gece süren düğünle dünya evine giren Ümit Erol, "Bugün hem mutluyum, hem de hüzünlüyüm. Geçen yıl ağabeyimi ve yakınlarımızı kaybettik. Bu yıl da düğünümü yaptım. Hüzünle mutluluğu bir arada yaşıyoruz" dedi.

DÜĞÜNDE TİYATRO OYUNU

Erol çifti, düğünlerine katılan davetlilerle birlikte kol kola girerek halay çekti. Erol çiftinin düğüne katılan yöresel kıyafetli kadınlar ve küçük yaştaki çocuklar söylenen Kürtçe müzik türküler eşliğinde saatlerce halay çekerek eğlendi. Köyde gençlerin kurduğu 10 kişilik tiyatro grubunun iki gencin aşkını konu alan Kürtçe tiyatro oyunu da büyük ilgi gördü.

Düğünde bir teşekkür konuşması yapan baba Cahit Erol, "Ben geçen yıl oğlum ile birlikte 9 yakınımı mayına kurban verdim. Acım hala bitmedi. Bugün de oğlumu evlendirdiğim için çok mutluyum. Bu olayı yapan düşman iyi bilsin ki, Cahit Erol yıkılmadı, hala dimdik ayaktıyım. Bu olayın failleri belli olana kadar benim hukuk mücadelem devam edecektir. Düşmanı sevindirmeyeceğim" diye konuştu.