BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.427,99
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Yüksekova oyunu! Geri çekiliyoruz deyip...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta alınan sokağa çıkma yasağının ardından bölgedeki operasyonlar hız kazandı.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta alınan sokağa çıkma yasağının ardından bölgedekihendek ve tuzaklı bombaların kaldırılması için operasyon başlatılırken terör örgütü PKK bir gün sonra bölgenin ileri gelenleri ile uzlaşma çabasına girdi.

Kaynaklar, uyuşturucu trafiği ve insan ticareti nedeniyle PKK’nın, “tutuştuğu” yorumunu yaparken,Ankara’dan birilerinin bölgeye gönderildiğini, KCK eş başkanının da devrede olduğunu belirtti.

1200 TERÖRİST VAR

11 ve 13 Mart tarihlerinde teslim olan “Mordem Çarcela” ve “Vefa Yalçındağ” adlı teröristlerin ifadelerind de ilçede büyük yığınak yapıldığı, dağ kadrosundan gönderilen 200 teröristle PKK’lı sayısının bin 200’e ulaştığını belirterek, “Sivil inisiyatif”in bilerek terörist sayısını düşük göstermek için 450 diye açıkladıkları kaydedildi.

UYUŞTURUCU TRAFİĞİ

Koridor açılırsa inisiyatif temsilcilerine göre 450 teröristin kaynaklara göre en zayıf olan grubun bölgeyi terk edeceği ve “bakın gittiler diyerek” operasyonların durmasını sağlayacakları, kemik kadronun da halkı ezmeye, uyuşturucu trafiğini kontrol etmeye devam edeceği ifade edildi.

İnisiyatif temsilcilerinin Kandil’in talimatıyla geldiğini belirten kaynaklar, ilçedeki vatandaşlara evlerinde kalmaları yönünde ağır baskı yapıldığını, ailelerin 2-15 yaş arası çocuklarının kaçırıldığı ve “İlçeyi terk ederseniz, çocuklarınız ölür” tehdidinde bulunulduğu belirtildi.