BIST 9.677
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın suikast okulu mezunlarını verdi diplomaları Karayılan dağıttı!

PKK'nın "Apollo Akademiler Komutanlığı" adını verdiği kamplarda yapılan askeri eğitimin içeriğinin paylaşıldığı haberde örgütün suikast ve ağır silahlar üzerine yoğunlaştığı belirtildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF Irak ve Suriye'de IŞİD ile şiddetli çatışmalar içinde olan örgütün askeri alandaki son hamlesini gözler önüne seren bir haber servis etti. Haberde PKK'nın silahlı gücü HPG bünyesindeki "Apollo Akademiler Komutanlığı"na bağlı "Şehit Mahir Akademileri"nde örgütün askeri eğitim çalışmalarına dair çarpıcı bilgiler verildi. 

PKK'DA SUİKAST OKULU VE AĞIR SİLAH EĞİTİMİ!

ANF'nin haberinde PKK'nın Kandil'deki askeri eğitim kamplarına dair ilginç bilgiler dikkat çekti. PKK'nın "Apollo Akademiler Komutanlığı" adını verdiği kamplarda yapılan askeri eğitimin içeriğinin paylaşıldığı haberde örgütün suikast ve ağır silahlar üzerine yoğunlaştığı belirtildi. Murat Karayılan'ın da katıldığı bir törenle mezun olan militanlara diploma verildiği duyurulan haberde  PKK'nın suikast okulu kurduğu ve ağır silahlar üstünde uzmanlaşmayı amaçlayan bir eğitim çalışması yürüttüğü bildirildi. "Şehit Bahtiyar Suikast Okulu" "Şehit Mahmut Afarof Orta Silah Okulu" ve "Şehit Şiyar Ağır Silah Okulu" adıyla verilen eğitimde "2014 bahar-yaz devreleri"nin sona erdiğini bildiren ANF Murat Karayılan'ın açıklamalarına da yer verdi.

7f5f2f4b_l.jpeg

SAVAŞLARDA UZMANLAŞMA VE PROFESYONELLEŞME İHTİYACI VAR!

PKK'nın askeri alanda uzmanlaşma ve profesyonelleşmeyi esas aldığını kaydeden Karayılan diploma dağıttığı törende şöyle konuştu:

“Çünkü şimdi savaşlarda en çok ihtiyaç hissedilen şeylerden birisi de teknik hakimiyeti olan profesyonel askeri yakalamak ve uzmanlaşmayı derinleştirmektir. Gerillada uzmanlaşmanın gelişmesi ve profesyonel gerillanın yaratılması yolunda bu okullarımızın önemli bir rolü vardır. Pratiğe gidecek olan bu her üç devre de savaşta kaliteyi geliştirecek, derinleşmeyi yaratacak ve profesyonelliği güçlendirecektir. Bu temelde donanan Kürdistan özgürlük gerillaları, sürece daha aktif katılacak ve savunma görevini daha da başarılı bir şekilde yerine getirecektir. Bu her üç okulun öğrencilerinin bu tarihi dönemde rollerini oynayacaklarına, savunma savaşının niteliğinin geliştirilmesinde ve bu savunma savaşında Kürt halkının başarı sahibi olmasında üzerine düşen görevleri yerine getireceklerine olan inancımız tamdır."

hgp