BIST 9.533
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.485,37
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın sözde Tendürek sorumlusu öldürüldü!

VAN'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda devam eden operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde Tendürek bölge sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Tendürek Dağı'nda 40-50 kişilik terörist unsurun bulunduğu yönünde  istihbarat alınması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri ile Emniyet  Müdürlüğü ekiplerince yürütülen hava destekli operasyonlar devam ediyor.

Bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 4 günden bu yana  devam eden operasyonda "Mahir" kod adlı PKK'nın sözde Çaldıran-Tendürek bölge  sorumlusu olduğu ifade edilen Yeni öldürüldü. Yüklü miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonda, Yeni'nin yanı sıra çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Karadan ve havadan yürütülen operasyonlarda teröristlerin kullandığı  birçok mevzi kullanılamaz hale getirilirken, Tendürek Dağı'nın, Ağrı diyadin  bölgesi dahil tüm yöneliklerden sarıldığı ve terörist grubun daralan çemberde  sıkıştırıldığı öğrenildi.

Tendürek'te 2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuştu.