BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  POLİTİKA

PKK'nın silah bırakacağı tarihi açıkladı!

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan İmralı'da konuşulanlar ve barış sürecine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Altan PKK'nın silah bırakabileceği tarihi de açıkladı

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan’dan, BDP’nin de dahil olduğu İmralı’da Öcalan ile yürütülen PKK’ya silah bıraktırma görüşmelerinden şartlı umut desteği geldi.

Star Gazetesi'nden Erdinç Akkoyunlu'ya konuşan Altan Tan, “Süreç düzgün planlanabilirse, doğru yönetilebilirse, Mayıs-Haziran ayında silah bırakılır” dedi.

KÜRT SORUNU ÇÖZÜLÜRSE PKK BİTER

BDP'li vekil Altan Tan İmralı'da ne konuşuluyor sorusuna üzerine kendilerinin de merak ettiğini söyleredek devam etti:

"Devlet Kürt sorununu çözmek üzere mi bir süreç başlattı, yoksa ‘Ben PKK’yi bir şekilde dağdan indireyim, Kürt sorununu da sürdürülebilir bir kriz şeklinde mi idare etmeye çalışayım mı’ diyor? Hangi yol üzerinde çalışıyor? Şunu söylüyoruz, ‘Siz Kürt sorununu çözerseniz PKK meselesi de çözülür. Ama ‘Ben PKK’yi çözeyim, Kürt sorununu idare edeyim’ diyorsanız, buradan bir şey çıkmaz."

İMRALI'DAN GELENLER NE ANLATTI

Altan Tan İmralı'ya giden Ahmet Türk ve Ayla Akat'ın geldiklerinden sonra kendileri ile hiçbir şey paylaşmadıkları söyledi. Tan,  “Şahsen kamuoyunda çıkan, yazılan, söylenen, hükümete yakın STK’lar, milletvekillerinden öğrendiğim bazı şeyler var. Çünkü bizim arkadaşlarımız bize bir şey anlatmadılar. Sürecin bu şekilde daha doğru götürüleceğine inanıyorlar. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Bizim için önemli olan sorunun doğru düzgün ortaya konulmasıdır, çözüm getirilmesidir. Maksat üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Umutlu olabilmem için hükümetin nihai kararını görmek lazım.

PKK NE ZAMAN SİLAH BIRAKACAK

BDP'li Tan sürecin böyle gitmesi durumda PKK'nın Mayıs-Haziran gibi silah bırakacağını açıkladı. İşte o açıklamaları:

Süreç düzgün planlanabilirse, doğru yönetilebilirse, bir dolandırma, kandırma, tüketme olmaz ise Mayıs-Haziran ayında silah bırakılır. Burada hükümetin takınacağı tavır önemlidir. Kürt tarafında sıkıntı yok. Çözüm iradesini de, ne istediğini de açık ortaya koymaktadır. Hükümet süreci iyi yönetirse, samimi olursa, Mayıs-Haziran’da beklenen noktaya gelir.”