BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın ne kadarı çekildi? Kandil açıkladı

Başbakan Erdoğan PKK'nın yüzde 20'sinin çekildiğini açıklamıştı. Kandil'den açıklama geldi. PKK, tamamen çekildiğini öne sürüyor.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - PKK'nın ne kadarı çekildi? Ankara'nın iddiasına göre PKK verdiği çekilme sözünü tutmadı. Şu ana kadar sadece hasta militanlardan oluşan bir çekilme gerçekleştirildi. Kandil ise bu iddiaları bugün yaptığı açıklama ile reddetti ve çekilmenin tamamlandığını savundu.

Kandil bir haftadır verdiği mesajlarla çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçilmesi için baskı yapıyordu.

PKK'dan gelen açıklamalarda 1 Eylül tarihine vurgu yapılacak, "Çekilme sürecinin tamamlandığı ve ikinci aşamaya geçilmezse sürecin biteceği şantajında" bulunuyorlardı.
pkk-çekilme-fotoğraflari.20130819121004.jpg
YÜZDE 20 ÇEKİLDİ

Ankara bu açıklamalara 'çekilme süreci" bitmedi diye karşılık vermiş ve Başbakan Erdoğan haftasonu bu konuda “Verilmiş sözler yerine gelmiş değil. Çekilme yüzde 20’lerde” açıklaması yapmıştı.

KANDİL'DEN YÜZDE 20 TEPKİSİ

Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamaya Kandil'den bugün cevap geldi. Halk Savunma Merkezi imzasıyla yayınlanan açıklamada “Güçlerimiz kararlılıkla süreç karşısında görevlerini yerine getirmiştir. Yapılan tespitler tamamen bir saptırmadır” denildi.

PKK'nın çekilme konusunda üstüne düşeni yaptığı belirtilen açıklamada doğrudan Erdoğan'a da cevap verildi.

İŞTE KANDİL'İN ÇEKİLME AÇIKLAMASI

Öcalan'ın nevruzda yaptığı çağrı üzerine PKK militanlarının çekilmeye başladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi;

“KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'nın bu temelde açıkladığı ateşkes kararına Halk Savunma Güçleri olarak harfiyen uymuş ve o tarihten bu yana güçlerimiz tarafından Türk ordusuna ve güvenlik kuvvetlerine karşı tek bir mermi sıkılmamıştır. Aynı biçimde, 25 Nisan tarihli basın toplantısında açıklanan geri çekilme kararına da güçlerimiz harfiyen uymuş ve uygulama süreci devam etmektedir.

ERDOĞAN'A YANLIŞ RAPOR VERİLMİŞ

Büyük bir çaba, emek ve kararlılıkla yürütülen geri çekilme sürecinin inkar edilmesi ve çarpıtılması, herşeyden önce, gösterilen bu emeğe ve çabaya bir saygısızlıktır. Türkiye Başbakanı Erdoğan, yaptığı son açıklamada güçlerimizin çekilme kararına uymadığını, yüzde 20 civarında bir gücün geri çekilme yaptığını, bunların da kadın, yaşlı ve hasta kişilerden oluştuğunu söylemiştir. Bu, ya yanlış rapor ve bilgilendirmeler sonucu yapılmış bir tespittir veyahutta bilinçli bir biçimde yapılan bir çarpıtma söz konusudur. Çünkü doğru değildir.

KAYDA ALINDI

Kaldı ki geri çekilmeyi yapan bir kısım gücümüz, Türk ve yabancı basın mensupları tarafından bizzat çekimleri yapılarak kayıt altına alınmıştır. O kayıtlardan da anlaşılacağı gibi, yapılan tespitler tamamen bir saptırmadır.

Güçlerimiz sürecin başarısı için üzerine düşenleri büyük bir dirayet, kararlılık ve fedakarlıkla bugüne kadar yaptı, bundan sonra da yeni bir kararın olmaması durumunda gereğini yapmaya devam edecektir.

Ancak imha operasyonlarının durdurulması dışında hiçbir adım atmayan Türk devleti ve AKP hükümeti, bu sürecin mimarı olan Önder Apo'ya dönük uygulamalarında da herhangi bir değişiklik yapmamıştır. İkinci aşamanın gereklerini yerine getirmeyen AKP hükümeti, şimdi de, çaldığı minareye kılıf arama çabasına girmektedir. Belirttiklerinin gerçeklerle hiçbir alakası yoktur.”