BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Kuzey Irak'taki sinsi planı!

PKK, Libya ve Mısır'da yaşanan olayları bahane ederek, Iraklı Kürtleri KDP ve KYB bölgesel yönetimleri aleyhine ayaklandırarak bölgede tutunmaya çalışıyor.

Abone ol

Türkiye, İran ve Suriye'nin etkili operasyonları nedeniyle bölgede yalnızlığa mahkum olan terör örgütü PKK, Libya ve Mısır'da yaşanan olayları bahane ederek, Iraklı Kürtleri KDP ve KYB bölgesel yönetimleri aleyhine ayaklandırarak bölgede tutunmaya çalışıyor.

Irak'ın Süleymaniye kentinde geçen hafta KDP ve KYB'nin il örgütü binalarına yönelik saldırıları organize ettiği belirlenen terör örgütü üst düzey sorumlusu Faik Gulpi'nin tutuklandığı bildirildi.

Halepçe İdari Mahkemesi tarafından yargılanan ve tutuklanmasına karar verilen terör örgütü sorumlusu Faik Gulpi'nin, Süleymaniye'de KDP bürosuna yönelik silahlı saldırının yanı sıra, Mısır ve Libya'da yaşanan olaylardan hareketle, Iraklı Kürtleri KDP ve KYB yönetimleri aleyhine kışkırtan protesto eylemlerini de organize ettiği gerekçesiyle tutuklandığı kaydedildi.

PKK tarafından geçen hafta KDP ve KYB yönetimleri aleyhine organize edilen protesto eylemlerinde 4 kişi ölmüş, 200'e yakın kişi de yaralanmıştı. KDP ve KYB'ye bağlı yerel güvenlik birimlerinin, Süleymaniye dışında, Ranya, Kelar, Kifri, Derbendihan, Koysancak, Pencevin, Çarkorna, Halepçe, Helbet'te Iraklı Kürtleri bölgesel yönetimler aleyhine ayaklanmaya yönelik eylemleri organize ettikleri belirlenen terör örgütü sorumlularından Fatma S, Pervin A, Zana R, Fuat M, Mahmut A. ve Hevi H'nin yakalanarak cezaevine konuldukları bildirildi.

KYB Siyasi Büro Sözcüsü ve Basın Bürosu Sorumlusu Azad Cundiyani, geçen ay Süleymaniye'de neşredilen "Kürdistani Nwe" gazetesine yaptığı açıklamada, PKK'nın eylemsizlik kararını uzatmasının ve koşulsuz silah bırakmasının, hem Kürtler, hem de örgüt için en doğru karar olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetmişti:

"PKK, yeniden terör eylemlerine başladığı takdirde hiçbir çıkar elde edemeyecek, tam tersine büyük zarar görecektir. PKK'nın tekrar silahlı eylemlere yönelmesinden en büyük zararı Kürtler görecektir. PKK'nın yeniden silahlı eylemlere başlaması, Türk Ordusu'nun örgüte yönelik operasyonları açısından önemli bir fırsat ve gerekçe oluşturacaktır. PKK'nın alması gereken en doğru karar, şiddet eylemlerini yeniden başlatmamaktır. Aksi halde Türk Ordusu her kesim tarafından tam destek alır ve örgüte yönelik çok daha sert ve şiddetli bir tavır alabilir." Iraklı Kürtlerin bölgedeki güvenlik işlerinden sorumlu olan Mam Rostem de, yaptığı bir açıklamada, "Türkiye ve İran'ın 2-3 askerini öldürmekle Kürtler özgürlüklerini kazanamazlar. PKK'nın silahlı eylemleri sadece Türkiye'de yaşayan Kürtlerin değil, Iraklı Kürtlerin de güvenliğini ve geleceğini tehlikeye atıyor" diyerek, PKK'yı uyarmıştı.