BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

PKK'nın korkunç Demirtaş planı!..

Selahattin Demirtaş'ın, "Kürdistan kurulacak" sözleri henüz kulaklarımızı tırmalarken bu kez Figen Yüksekdağ konuşmuş "Öz yönetim"in bir hak olduğunu savunmuş.

Selahattin Demirtaş'ın, "Kürdistan kurulacak" sözleri henüz kulaklarımızı tırmalarken bu kez Figen Yüksekdağ konuşmuş "Öz yönetim"in bir hak olduğunu savunmuş.

Bununla da yetinmemiş, "Sadece Cizre'de değil, Ankara'da Rize'de de Öz Yönetim ilan etmek bir haktır" demiş.

Trabzon'dan bir kaç arkadaş bu sözler üzerine beni aradı. "Öyle ekrandan söyleyerek olmaz. Rica ediyoruz gelsin, Rize ve Trabzon meydanında toplaşalım da bize bi anlatsın" diye mesaj gönderdiler.

Beni okuyorsa kendisini uyarayım:

"Aman ha Figen hanım! Daveti ciddiye alıp oralara gideyim demeyin. Karadeniz insanının öz yönetim sistemi biraz farklı çalışıyor yani söyleyeyim!"

Karadeniz insanının öz yönetime bakışından bahsetmişken aklıma geldi.

Trabzon Maçkalı olan Erdinç Şahin isimli kardeşime misafir olmuştum bir kaç ay önce. Bir sohbette bana Karadeniz'de neden terör olayları olmadığını çok çarpıcı bir olayı örnek göstererek anlatmıştı.

Erdinç'in anlattığına göre geçmiş yıllarda iki PKK'lı terörist, Maçka'da bir devlet kurumuna saldırmışlar.

"Teröristlerin silahından ilk kurşunlar çıktığı andan itibaren saldırıya uğrayan resmi kurumdan da silahlı karşılık verildi. Teröristler kaçarken olanları görmeliydin. Henüz saldırı gerçekleşeli iki dakika olmuş, olmamış. Maçka'nın tüm evlerinin pencere ve balkonlarından teröristlere ateş ediliyor!"

Figen Yüksekdağ süper zeki ya!

Aklınca vatan ve millet için her daim tetikte bekleyen böyle şerefli insanları  "Öz Yönetim sizin de hakkınız" fitnesiyle ayaklandıracak!

Hakeme değil, hakemin düdüğüne de değil, düdüğün leblebisine küfredecek kadar ince düşünen Karadenizli de bu leblebi kadar beyni olan hanımın oyununa gelecek, inanabiliyor musunuz?

Hanımefendinin istediği öz yönetim ne biliyor musunuz?

Yarın bir gün mahalleler, köyler, ilçeler ve iller "Biz de kendi kendimizi yönetebiliriz" diyecek. Memleketin her ili kendi kafasına göre bi yönetim şekli bulup ilan edecek. "Kabul edeceksiniz çünkü biz bunu beğendik" diyecek. Devlet izin vermezse hendek kazıp savaş ilan edecek.

Antalya'nın Domalan İlçesi oldu mu sana Domalan Özerk Yönetimi! Boyabat Kadın Köyü de kendini eyalet ilan eder!

Oh yeme de yanında yat!

Aslında hem Selehattin Demirtaş, hem de Figen Yüksekdağ da biliyor ki söyledikleri birer zırvadan ibaret.Mesele Kürdistan veya Öz Yönetim değil...

İşin özü şu...

HDP artık yolun sonuna geldiğini biliyor. Şunca şeye rağmen halktan gördükleri destek sıfıra yakın. Oy potansiyeli olarak yüzde 6-7 seviyelerine düştüklerini biliyorlar.

Amaçları yeni bir bomba patlatmak!

Bomba dediğim öyle Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da patlattıkları bombadan değil. Bu kez başka bir bomba patlatma niyetindeler.

Anlatayım...

Yaptıkları her açıklama toplumda infial uyandırıyor. İsyan çığlıklar halinde yükseliyor. "Bu partiyi kapatın, bunları da Meclis'e almayın" diyenlere her gün yenileri ekleniyor. 

HDP'nin amacı işte tam da bunu gerçekleştirmek. Yani HDP'nin kapatılması ve Meclis'te olmaması. Böylelikle hem dünya kamuoyunda, hem de desteklerini yitirdikleri Kürtler'in gözünde mazlum duruma düşmüş olacaklar.

Böylece kurulacak olan yeni bir parti ve yeni isimler sayesinde yüzde 15, belki de yüzde 20 seviyelerini yakalayacaklar.

Toplumun bu oyuna gelmemesi lazım.

Savcılar elbette ki soruşturma açacaklar ve gereğini yapacaklar. Ancak Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması ve hapse atılması PKK ile şimdiye kadar sürdürülen bütün mücadeleyi boşa çıkarır.Demirtaş ve HDP Kürtler'in gözünde bir kahraman olur!

Bırakalım Demirtaş geldiği güzergahı takip ederek, yani yüzde 10 barajının altında kalarak siyaset sahnesinden çekilsin. Ondan sonra hakkındaki soruşturmalar, en önemlisi de Yasin Börü soruşturması nedeniyle zaten gerekli cezayı alacak.

O zamana kadar bir sorun olmazsa tabi ki...

Sorundan kastım şu...

Bir kaç gün önce HDP'ye yakın bazı isimlerden duyduğum ve bir söylenti dehşet verici...

Kaynağımın söylediğine göre Selahattin Demirtaş'a PKK tarafından suikast yapılacak ve suç devletin üzerine atılacak!

Tahir Elçi olayında başaramadıklarını Selahattin Demirtaş üzerinden gerçekleştirmeye çalıştıkları gelen haberler arasında...

Umarım devletin ilgili kurumları bu işin aslını araştırıp ona göre önlem alırlar...