BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

PKK'nın kalbine operasyon bomba yüklü araç...

PKK'ya yönelik 'Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal' adlı dev operasyon başlatıldı.

VAN - Şırnak - Hakkari sınırlarının kesişim bölgesi olan Beytüşşebap Faraşin bölgesinde PKK’ya yönelik 'Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal' adlı dev operasyon başlatıldı.


Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasındaki operasyona komando tugayları, jandarma birlikleri, geçici köy korucuları, jandarma özel harekat ve hava unsurlarının katıldığı belirtildi. Operasyon sırasında güvenlik güçlerinin geçeceği güzergahta yol kıyısına bırakıldığı tespit edilen bomba yüklü araç, ATAK helikopteri tarafından imha edildi.


BOMBA YÜKLÜ ARACI ATAK HELİKOPTERİ İMHA ETTİ


Beytüşşebap Faraşin bölgesindeki operasyon sırasında güvenlik güçlerinin geçeceği güzergahta yol kıyısına bırakılmış ve lastik havaları indirilmiş pikap türü bir aracın bomba yüklü olduğu tespit edildi. Bomba yüklü araç, ATAK helikopteri taafından imha edildi.


Operasyonlar esnasında Şırnak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı tarafından Körbeşik Tepe bölgesinde ve Van Jandarma Özel Haraket Tabur Komutanlığı tarafından da Çalyan Gölü bölgesinde PKK’ya ait tüpler, el yapımı patlayıcılar ve yapımında kullanılan piller, aküler, mazot dolu bidonlar ve çok miktarda yaşam malzemesi ve güneş paneli ele geçirildi.


OPERASYONA KATILAN BİRLİKLER


’Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal’ operasyonunun Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında olduğu ve operasyona Çakırsöğüt 1. Komando Tugay Komutanlığı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak, Van, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı birlikleri ile geçici köy korucuları, Jandarma Özel Harekat Taburu ve Kara Havacılık Komutanlığı’nın katıldığı belirtildi.



Sitene Ekle
Etiketler