BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaçırdığı polis eşinin yanıt veremediği soru

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce kaçırılan 27 yaşındaki polis memuru Ayhan Kaya'nın ailesi, gelecek iyi haberi umutla bekliyor.

Abone ol

PKK'nın kaçırdığı polis memurunun eşi Sevgi Kaya, "Çocuklarım sürekli babalarını soruyor ve onları tatmin edecek bir cevap veremiyorum." dedi.

Öte yandan polisi abisi Mustafa Kaya, "Kardeşimin çocukları hep bana 'Biz Kürt değil miyiz, peki neden babamı kaçırdılar?' diye soruyor. Bu soruya cevap veremiyorum." diye konuştu.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 10 Aralık'ta terör örgütü mensuplarınca kaçırılan polis memuru Kaya'nın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü Sevgi Kaya, eşinin rahatsızlığı nedeniyle rapor almak için hastaneye gittiğini, eve gelmemesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğünü aradığını belirterek daha sonra eşinin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca kaçırıldığını öğrendiğini söyledi.

Eşinin hayatından endişe duyduklarını dile getiren Kaya, eşinin sağ olduğunun belirtildiğini ancak sağlıklı bir haber alamadıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

KENDİSİ KÜRTTÜR

"Eşim, Bingöl'ün Karlıova ilçesinden, kendisi Kürt'tür. Kaçırıldığı günden beri gözümüze ne uyku girebildi ne de evimizde gözyaşı eksik oldu. 3 çocuğum var. Çocuklarım sürekli babalarını soruyor ve onları tatmin edecek bir cevap veremiyorum. Daha babasını tanımayan 40 günlük bebeğim var. Bu konuda vicdan sahibi herkesten yardım istiyorum ve ne olur eşimi bize gönderin diyorum."

Kardeşinin kaçırıldığını duyduktan sonra İstanbul'dan Cizre'e geldiğini söyleyen Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya da ilçede yaptıkları tüm aramalara rağmen kardeşine ulaşamadıklarını kaydetti.

BU SORUYA CEVAP VEREMİYORUM

Tedirgin olduklarını belirten Kaya, "Kardeşimin çocukları hep bana 'Biz Kürt değil miyiz, peki neden babamı kaçırdılar?' diye soruyor. Bu soruya cevap veremiyorum. Kardeşim, öğretmen olmak istiyordu ama ataması olmadığı için işsiz kalınca polis olmak istedi. Cizre'de de yardıma muhtaç aileleri Kaymakam Bey ile gezip onlara yardımlarda bulunuyordu" diye konuştu.

Kardeşinin bir an önce çocuklarına kavuşmasını istediklerini, bu konuda yardım beklediklerini ifade eden Kaya, "Kardeş kavgasının son bulmasını ve akan kanın durmasını istiyorum. Bir Kürt olarak 'Yeter artık' diyorum" dedi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ayhan Kaya'nın aracı, seyir halindeyken 10 Aralık'ta Cizre Hastanesi yolunda bir grup terör örgütü PKK mensubu tarafından durdurulmuş, aracından indirilen polis memuru Kaya, teröristlerce kaçırılmıştı. Kaya'nın, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un koruması olduğu öğrenilmişti.