BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.487,84
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaçırdığı işçiler serbest kaldı

Doğubayazıt'ta PKK'nın kaçırdığı 6 işçi serbest bırakıldı.

Abone ol
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde elektrik sayaçlarını evlerden dışarıya almak için giden ve PKK'lılar tarafından kaçırılan 6 işçi, 6 gün sonra serbest bırakıldı.
 
Ağrı Dağı eteklerindeki Çiftlik köyündeki arızayı gidermek için 26 Mayıs günü giden Aras Edaş Elektrik Anonim Şirketi elemanlarının yolu terör örgütü üyeleri tarafından kesildi. Deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Eli mezrasında ve köyde toplam 3 aracı yakan PKK'lılar, işçiler Cumali Şeker, Fikret Dalkıç, Çetin Kara, Metin Akbaş, Metin Akkuş ile Tamer Özpelit'i yanlarına alarak kaçırdı. Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 27 Mayıs günü Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Eli Mezrasına giderek yakılan araçları indirmek isterken teröristler tarafından ateş açıldı.
 
PKK tarafından kaçırılan işçiler, bugün 19.30 sıralarında serbest bırakıldı. Çiftlik köye komşu olan Topçatan köyüne gelen işçiler jandarmayı arayarak bilgi verdi. Jandarma tarafından köyden alınan işçiler sağlık kontrolü için Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kontrolden geçirilen işçiler daha sonra ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.
 
Aras Edaş Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, çalışanların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Mutluyuz" dedi.