BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaçırdığı gümrükçülerle ilgili flaş gelişme

PKK tarafından alıkonulan 20 gümrük memur serbest bırakıldı. Memurlar Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Abone ol

Hakkari Üzümlü ve Van Kapıköy'de PKK tarafından kaçırılan 20 gümrük muhafaza memuru serbest bırakıldı.  Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, 20 gümrük memurunun Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptığını açıkladı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana akıbetlerinden haber alınamayan 10 görevlinin ardından Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki görevlerinden 21 Ağustos günü dönen 10 gümrük memuru PKK tarafından kaçırılmıştı.

Reuters ajansı, Fırat Haber Ajansı'nı kaynak gösterdiği haberinde PKK/HPG'nin açıklamasına yer vererek, "PKK militanlarının memurları sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir heyete, hazırlanan protokol ile teslim ettiği" iddiasına yer vermişti.

Gümrük muhafaza memurlarının kurtarılması için İHD ve KESK'e bağlı Büro Sen'den oluşan bir heyet geçtiğimiz cuma günü devreye girmişti. İHD Genel Başkanı Türkdoğan, İHD Genel Başkanı Raci Bilici'nin başkanlığını yaptığı heyetin bu sabah gümrük memurların Kuzey Irak'ta alındıklarını belirtti. Türkdoğan, heyetin memurları bu sabah teslim aldıklarını belirterek "Heyet beraberindekiler ile birlikte yola çıktı. Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmalarını bekliyoruz" diye konuşmuştu.

Gümrük memurlarıyla ilgili son açıklama Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı'dan geldi. Aşçı, 20 memurun Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını duyurdu.