BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaçırdığı asker serbest bırakıldı

PKK terör örgütü üyeleri tarafından 12 Ağustos'ta kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile birlikte kaçırılan asker Aykut Çelik serbest bırakıldı.

Abone ol

Muş, Diyarbakır karayolunu keserek Kaymakam adayı, 30 yaşındaki Kenan Erenoğlu ile birlikte Mardin'deki birliğinden izinli olarak memleketi Muş'un Bulanık İlçesi'ne gitmekte isterken yolu kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 21 yaşındaki er Aykut Çelik 37 gün sonra bırakıldı.

 KÜRTLERDEN PKK'YA ÇAĞRI
Ferhat Tunç ve Selim Sadak, PKK terör örgütü tarafından kaçırılanların 'serbest bırakılması' için PKK'ya çağrıda bulundular.
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Bir grup terörist, 12 Ağustos 2011 günü saat 14.30 sıralarında Muş-Kulp karayolunun 35'inci kilometresini kesti. Muş ve Diyarbakır yönlerinden gelen otomobilleri durduran teröristler, yolcuları indirerek kimlik kontrolü yaptı. Propaganda yapan teröristler, Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olan ve Diyarbakır'a kız kardeşini görmeye gitmek için otobüse binen Kenan Erenoğlu ile Mardin'de 7 aylık asker olan ve Muş'un Bulanık İlçesi Gümüşpınar Köyüne ailesini ziyarete gitmek için Diyarbakır otobüsünde bulunan Aykut Çelik'i yanlarında götürdü.

KULP KIRSALINDA BIRAKILDI

Muş Valisi Ayli Çınar, er Aykut Çelik'in dün Diyarbakır'ın Kulp İlçesi kırsalında serbest bırakıldığını açıkladı. Çelik, Kulp ilçe merkezine giderek Jandarma Komutanlığı'na başvurdu bulundu. Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

KAYMAKAM ADAYINDAN HABER YOK

Er Aykut Çelik'le birlikte kaçırılan ve Muş Valiliği'nden ilişiğini keserek İngiltere'ye dil kursuna gitmeye hazırlanan Erenoğlu'ndan henüz haber alınamadı.