BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PKK'nın İstanbul il sorumlusu yakalandı

İSTANBUL'da terör örgütü PKK'nın sözde il sorumlusu Mazlum Çiftçi belediye otobüsünde yakalandı

Abone ol

İSTANBUL ve çevresindeki askeri tesisler ile polis noktalarına bombalı saldırı planladığı sırada yakalanan yasadışı bölücü PKK terör örgütünün İstanbul il sorumlusu Mazlum Çiftçi, bir belediye otobüsünde yakalandı. Silah çekip polise ateş etmek isterken gözaltına alınan zanlının üzerinde Fırat Durak adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Zanlı, mahkemece tutuklandı.

Yasadışı bölücü PKK örgütünün, İstanbul ve çevresinde askeri birlikler ile polis noktalarına yönelik bombalı saldırı gerçekleştirmeyi planladığı istihbaratını alan İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, eylemleri planladığı iddia edilen Mazlum Çiftçi ismine ulaştı.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda elde edilen istihbari bilgiler sonucunda, eylem planyan hücreden kod adı İsa olan ve örgüt adına bir süre kırsalda faaliyet gösterdiği tespit edilen şüpheliyi tespit etti. Takibe alınan şüphelinin, Esenyurt'ta ikamet eden şahsın gerçek kimliğinin Mazlum Çiftçi olduğu tespit edildi.

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE YAKALANDI

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince takibe alınan Mazlum Çiftçi, bir belediye otobüsünde yakalandı. Şüpheli gözaltına alınması sırasında belinde bulunan tabancayı çekerek ateş etmeye çalıştığı belirtildi. Şüpheli Mazlum Çiftçi'nin üzerinden Fırat Durak adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktığı öğrenildi.