BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  POLİTİKA

PKK'nın infaz listesindeki polisler cemaatçi mi?

Terör örgütü PKK'nın elindeki 750 polisten oluşan infaz listesi iddiası Meclis gündeminde.

Abone ol

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

750 POLİSTEN OLUŞAN İNFAZ LİSTESİ

Daha önce kamuoyuna yansıyan bilgilere göre terör örgütü PKK’nın elinde 750 polisten oluşan bir infaz listesi olduğu ve bu polislerin cemaat mensubu olduğunun iddia edildiğini dile getiren Düzgün, "Geçtiğimiz günlerde de Ağrı merkezde gözaltına alınan bir şüphelinin üzerinde yapılan aramada 50’ye yakın ismin yer aldığı bir liste ele geçirildi. Kırsaldan geldiği anlaşılan teröristten çıkan listeyi araştıran Ağrı Emniyet Müdürlüğü, listede yer alan isimlerin tamamının polis olduğu tespit edilmiş olup basına yansımıştır. Suikast listesinde özellikle eski terörle mücadele ve istihbarat şube müdür ve amirlerinin bulunduğu savunulmuştu. Diyarbakır’da daha önce İstihbarat Şube’de çalışan 2 polisin sokak ortasında şehit edilmesinin ardından Bingöl’de şehir merkezinde teröristlerin hain saldırısında Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polisi şehit düşmüştür. Şehit olan Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin’in cemaat mensubu olduğu gerekçesiyle Bingöl’e sürüldüğü iddiaları vardır." dedi.

İNFAZ LİSTESİNDEKİ POLİSLERİN CEMAATÇİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Düzgün, şu soruları sordu: "Kamuoyuna da yansıyan bu infaz listesindeki polislerin cemaat mensubu olduğu konusunda Bakanlık olarak araştırma yapılmış mıdır?

Böylesine büyük bir tehdit unsuru olması ihtimaline karşın bahsi geçen polislerimize yönelik koruma amaçlı herhangi bir önlem alınmış mıdır?"