BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

PKK'nın 'hapı' bitti! Afrin'e fabrikasını kurmuş

PKK'nın 'hapı' bitti! Afrin'e fabrikasını kurmuş

Terör faaliyetleri için finansı tüm dünyaya uyuşturcu satarak sağlayan PKK/YPG'nin, 2 yıl önce Afrin’de sentetik uyuşturucu hapı olan ‘Captagon’ üretim tesisi kurduğu ortaya çıktı. O zehir fabrikası Zeytin Dalı Harekâtı sonrası kapatıldı.

PKK'nın 'hapı' bitti! Afrin'e fabrikasını kurmuş

Terör örgütü PKK/YPG, 2 yıl önce Afrin’de sentetik uyuşturucu hap olan ‘Captagon’ üretim tesisi kurdu. Terör örgütü, İki Adam mevkiinde kurduğu tesiste üretilen hapları kaçakçılar vasıtası ile Türkiye’ye soktuktan sonra Afrika ülkelerine gönderme planları yaptı. Ancak Kilis polisi 11 operasyonla PKK'nın 14.5 milyon hapına el koydu. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla, İki Adam bölgesindeki Captagon üretim tesisinin kapandığı öğrenildi. Tesisin başında olan terörist Ahmet Muhtar’ın ise kaçtığı bildirildi. Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre emniyet güçleri, Türkiye’ye sokulduktan sonra Kilis-Mersin Taşucu Limanı- Suudi Arabistan hattından Afrika’ya götürülmek istenilen haplara yönelik sıkı tedbirler aldı. Kilis KOM Şubesi, son bir yılda yaptığı 11 planlı operasyonla PYD/YPG’ye ait 14.5 milyon adet hapı ele geçirdi. 29’u Türk, 17’si Suriyeli olmak üzere gözaltına alınan 46 kişiden 19’u tutuklandı. TESİSLERİ KAPANDI ‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla, İki Adam bölgesindeki Captagon üretim tesisinin kapandığı öğrenildi. Türkiye geçiş noktalarının tamamen kapatılması nedeniyle terör örgütünün elindeki hapları Afrika ve Avrupa’ya gönderemedikleri belirtildi. Tesisin başında olan Ahmet Muhtar’ın ise kaçtığı bildirildi.

PKK'nın 'hapı' bitti! Afrin'e fabrikasını kurmuş

Terör örgütü PKK/PYD bir yandan sentetik uyuşturucu üreterek terörist faaliyetleri için finans kaynağı sağlarken bir yandan da teröristlerini terör eylemlerine ikna etmek için 'cesaret hapı' olarak bilinen Captagon kullandırdığı biliniyor. Son olarak Burseya Dağı'nın PKK'dan temizlenmesinin ardından örgütün yaptığı tünellerde çok sayıda cesaret hapı Captagon bulunmuştu. Yakalanan bazı teröristlerin üzerinde de captagon bulunmuştu.

PKK'nın 'hapı' bitti! Afrin'e fabrikasını kurmuş

Terör örgütünün Captagon hapı üretip dünyayı zehirlemek için Afrin'de Captagon fabrikası kurduğu ortaya çıktı. Başında Ahmet Muhtar isimli teröristin bulunduğu tesiste üretilen uyuşturucu haplar, Kilis-Hatay hattı üzerinden yurtdışına satılıyordu. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla, İki Adam bölgesindeki Captagon üretim tesisinin kapandığı öğrenildi. Tesisin başında olan terörist Ahmet Muhtar’ın ise kaçtığı bildirildi.

PKK'nın 'hapı' bitti! Afrin'e fabrikasını kurmuş

Terör örgütü, Afrin'in İki Adam mevkiinde kurduğu tesiste üretilen hapları kaçakçılar vasıtası ile Türkiye’ye soktuktan sonra Afrika ülkelerine gönderme planları yaptı. Türkiye’ye sokulduktan sonra Kilis-Mersin Taşucu Limanı- Suudi Arabistan hattından Afrika’ya götürülmek istenilen haplara yönelik sıkı tedbirler aldı. Kilis KOM Şubesi, son bir yılda yaptığı 11 planlı operasyonla PYD/YPG’ye ait 14.5 milyon adet hapı ele geçirdi. Hapların piyasa değerinin 300 milyon liranın üzerinde olduğu öğrenildi.