BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,46
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Cizre sorumlusu silah bırakıp kaçtı!

PKK'nın şehir yapılanması sorumlusu Cizre'deki operasyonlardan korkunca silah bırakıp kaçtı. İddialara göre Agid kod adlı teröristin kaçması, teröristler arasında da paniğe neden oldu.

Abone ol

Teröristler Cizre'deki başarılı operasyonlarla köşeye sıkıştı. İddialara göre bazı teröristler, silahlarını bırakarak sivillerin arasına karıştığı ve böylelikle ilçeyi terkettiği belirtiliyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cizre'de bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon hız kesmeden devam ediyor.

Güvenlik güçleri, teröristlerce kullanılan evleri tek tek tespit etti ve bu evlere nokta operasyonlar düzenledi.

SİLAHLARI BIRAKTILAR KAÇIYORLAR

Başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H mensupları, işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına karışıp Cizre'yi terk etmeye başladı. Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik güçleri, bu evlerde çok sayıda terk edilmiş silah ele geçirdi.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİ DE KAÇTI

Öte yandan örgütün Cizre sorumlusu olan "Agid" kod adlı teröristin bu yolla ilçeden kaçmasının teröristler arasında tartışma yarattığı iddia ediliyor. Bu arada Agid kod adlı teröristin, silah bırakmak isteyen bazı örgüt üyeleri için de infaz emri verdiği ve ilçeden ayrılan bu teröristlerin kırsal alanda infaz edildiği kaydedildi.

Bu arada sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerden Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde, 6 teröristin ölü geçirildiği, böylece Sur'da ölü ele geçen terörist sayısının 19'u bulduğu belirtildi.