BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  POLİTİKA

PKK'nın çağrısına Davutoğlu'ndan cevap!

PKK'nın silah bırakacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, örgütü yakından tanıdıklarını; operasyonlarla köşeye sıkıştıklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de asker vesayetinden kurulurken bu kez de paralel yapının yeni bir vesayet oluşturmaya çalıştığını söyledi. PKK'nın eylemsizlik ilan edeceği iddialarını da değerlendiren Davutoğlu, örgütün ciğerini bildiklerini ifade ederek, PKK'nın tek amacının operasyonlara ara verilmesini sağlamak ve bu süreçte kayıplarını telafi etmek olduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu, dün akşam ATV ve A Haber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. Terör örgütünün tek taraflı "ateşkes" ilan edeceği yönündeki iddiaları değerlendiren Davutoğlu, çözüm sürecinde kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi, yeniden müzakere ortamı için tüm silahlı unsurların ülkeyi terketmesi gerektiğini söyledi. Bazı çevrelerin Türkiye'de 7 Haziran sonrası bir yönetim boşluğu olacağını

Örgütün ciğerini biliyoruz! Silahları bıkaracağız diyerek
1 Kasım'a kadar nefes almak, güç toplamak istiyorlar

düşündüklerini; ancak böyle bir ortamın oluşmasına izin vermediklerini belirten Davutoğlu, şu andaki hükümeti eleştirenlerin kendilerine giden koalisyon tekliflerini kabul etmediğini ileri sürdü.

"ÖRGÜTÜN CİĞERİNİ BİLİYORUZ"

Örgütün çağrısının tek nedeninin, kayıplarını telafi etmek olduğunu söyleyen Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın sözlerini eleştirdi. İşte Davutoğlu'nun sözleri;

"Devletin. hükümetin bu anlamda tutumu açıktır. Türkiye'de meşru güçleri dışında kimsenin silah barındırma ve kullanma yetkisi olamaz. Meşru bir çalışmalar dışında kimse hendek açamaz, barikat kuramaz. Kamu düzenini her yerde sağlayacağız. Bunun seçimle bir alakası yok, bu seçim öncesi ve sonrasında bu mücadele devam edecek.

"MÜCADELEDE KARARLIYIZ"

 Çözüm sürecini devreye sokarken dürüst, samimi ve tutarlı bir stratejinin ürünü olarak karar verdik. Etkin mücadeleyi başlattığımız 22 Temmuz tarinden itibaren artık bu konudaki mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir.

ŞİKE DAVASI
Bir dava var. Dolayısıyla herhangi bir yorum katmak ve bizim açımızdan yorum yapmak doğru olmaz.

 "AMAÇLARI KAYIPLARINI TELAFİ ETMEKTİR"

1 Kasım'a öldürmeye ara verelim, kayıplarımızı telafi edelim düşüncesindeler. Onların ciğerini biliyoruz, her türlü istihbaratla takip ediyoruz. Büyük bir panik var örgüttü. Biliyoruz onların ne kadar kayıpları olduğunu. Genelkurmay'dan çok kapsamlı bilgi aldım. Çankaya'da bu konuda güvenlik zirvesini topladım. 

Seçime kadar öldürmeye devam edelim, kayıplarımızı telafi edelim diyorlar. PKK'ya teröristlerine gidecek diyor bu nasıl bir demokrasi anlayışı. Meclis'te en radikal fikirleri tartış ama eline silah alamassın. Biz onun için kanun çıkardık ama terör örgütü ve onları destekleyenler bu süreci bertaraf edecek bir şekilde yöntemler kullanmaya devam ettiler. Bütün silahlı unsurlar ülkeyi terkederse, oturup her türlü müzakereyi yaparız.

'Mezarlık yıkıldı' diyerek iki HDP'li Bakan istifa etti. Sorular mı orada doçkalar var mı, teröristler var mı? 2 binin çok üzerine giden kayıplar. Özellikle Dağlıca'da meydan okudular. O tepelere askerimiz çıktı ve 'biz buradayız' mesajı verdi." Bunların eylemsizlikten kastı seçime kadar. O zamana kadar operasyonlar dursun istiyorlar. Terör niyetiyle eline taş dahi alamazsın.

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE LEKE BULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Böyle bir videoyu kimse çekmez (polis aracının arkasına bağlanan terörist görüntüleri). İçişleri Bakanımıza duyduğum anda bunu söyledim. Demirtaş'ın eline bu görüntülerin hemen geçmesi de dikkat çeken bir unsur. Çekilmesi de yayınlanması da yanlış. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız tüm haklara sahip aziz vatandaşlarımızdır. Güvenlik güçlerimizin üzerine leke bulaştırılamaz. Biz hukuka bağlıyız, demokrasiye bağlıyız. Mücadeleyi son derece başırılı biçimde demokratik biçimde yürütüyoruz."