BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın belini kıran dev operasyon!

PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan itibaren sürdürülen operasyonlarda binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol
22 Temmuz'dan itibaren yükselen terör olaylarında güvenlik güçleri bugüne kadar bin 198 teröristi etkisiz hale getirdi. PKK'nın hain saldırılarında bugüne kadar asker, polis ve korucu olmak üzere 124 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3'ü İran uyruklu 354 kişi de yaralandı.
 
KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.
 
Son 74 gündeki (7 Temmuz-18 Eylül) terör saldırılarında 124 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 29 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 354 kişi yaralandı.
 
Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 130 terörist etkisiz hale getirildi, 19'u yaralı 71 terörist yakalandı.
 
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 598 kişi gözaltına alındı, bunlardan 708'si tutuklandı.
 
TSK'NIN OPERASYONLARI
 
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 198 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.
 
SON 24 SAATTE YAŞANANLAR
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 10 Ağustos'ta terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının patlatılması sonucu ağır yaralanan polis memuru Nurettin Ademoğlu, Ankara'da tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu. Şehidin cenazesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde toprağa verildi.
 
Van'ın Başkale ilçesindeki 4. Hudut Tabur Komutanlığı Koçdağı Hudut Bölüğü'ne teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 asker yaralandı. Yaralı asker, Van Jandarma Filo Komutanlığından havalanan helikopterle Başkale'den alınarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırıldı.
 
Van Valiliği, İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'ndeki Vali Ali Cevdetbey İlkokulu'na çarşamba gecesi saat 22.30 sıralarında yapılan saldırıda, ilk belirlemelere göre 200 bin lira civarında maddi hasar tespit edildiğini açıkladı.
 
ŞIRNAK'TA 6 TERÖRİST TESLİM OLDU
 
Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 6 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. 
 
Cizre ilçesinde ise terör örgütü PKK mensuplarının polislerin ilerleyişini engellemek amacıyla patlayıcıyı infilak ettirmesi, belediyenin iş makineleriyle hendek kazması ve güvenlik güçlerine pusu hazırlıkları, insansız hava araçlarının kameralarınca görüntülendi.
 
İlk kez ortaya çıkan görüntülerde, Cizre'de Nur, Cudi ve Yafes başta olmak üzere çeşitli mahallelerde açtıkları hendekler ve oluşturdukları barikatlarla ilçeyi yaşanmaz hale getiren teröristlerin, bu çalışmalarında Cizre Belediyesine ait iş makinesi ve kamyonları kullandığı belirlendi. 
 
Çok sayıda hendek ve barikata el yapımı patlayıcı ve mayın yerleştiren teröristlerin, bunları güvenlik güçlerini taşıyan araçların geçişi sırasında infilak ettirmeyi planladıkları tespit edildi.
 
Şırnak merkez Yeni Mahalle'de teröristlerce kazılan hendeklere el yapımı patlayıcılar döşenmesi üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerine, vatandaşların evlerine girerek sivilleri kendilerine kalkan yapan teröristler ateş açtı. Mahalle çevresinde zırhlı araçlarla bekleyen polis ekipleri, sivil vatandaşların zarar görmemesi için önlem aldı. Daha sonra özel harekat timleri ve bomba imha uzmanlarının katılımıyla, hendek çevresindeki patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi. Patlayıcıların imhasının ardından hendekler kapatıldı.
 
Şırnak-Cizre karayolunun 15. kilometresindeki maden ocakları mevkisinde de mayın arama tarama faaliyeti yapan askerlerce yol kenarında elektrik kablosu görüldü. Çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından yapılan incelemede bölünmüş yolun ortasındaki 12 kilogramlık mutfak tüpünde patlayıcı tespit edildi. Patlayıcı bomba imha uzmanlarınca infilak ettirildi.
 
İSTANBUL'DA BİR KİŞİ GÖZALTINDA
 
İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik 6 ilçede gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 zanlıdan biri tutuklandı.
 
Tunceli'deki terör örgütü operasyonunda da mahkemeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı.
 
Ardahan'da terör operasyonunda gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı, biri adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.
 
Manisa'da, HDP Salihli ilçe binasında yapılan aramaya ilişkin parti yöneticisi 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Salihli HDP ilçe teşkilatı binasında savcılık talimatıyla arama yapılmış, bazı belgelere el konulmuştu.
 
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 el yapımı bomba, 3 tüp, 2 av tüfeği, yasa dışı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış malzeme ile mühimmat ele geçirildiği bildirildi.
 
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, teröristlerce yola döşenen patlayıcının, zırhlı polis aracının geçişinden sonra infilak ettirilmesi sonucu 3 vatandaş yaralandı.
 
TUNCELİ DE OPERASYON
 
Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki operasyonlarda da üç sığınakta bin kilogram amonyum nitrat, dörtbidon mazot, 4 el yapımı patlayıcı, kablo, akü, ikisi tuzaklanmış 4 tüp, 2 el telsizi, 120 biksi mühimmatı, 2 şarjör, muhtelif giyim ve gıda malzemeleri ele geçirildi.
 
Ovacık kırsalında terör örgütü mensuplarının saptandığı bazı noktalara düzenlenen hava operasyonda, eylem hazırlığında bulunan ve aralarında üst düzey örgüt mensuplarının da yer aldığı çok sayıda teröristin eteksiz hale getirildiği bildirildi.
 
Tunceli'de, güvenlik gerekçesiyle 3 gün süreyle kapatılan Tunceli-Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayolları trafiğe açıldı.
 
Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristler yola 100 kilogramlık patlayıcı yerleştirirken MOBESE kameralarınca görüntülendi.
 
Batman'ın Kozluk ilçesinde ise terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının güvenlik güçlerince kontrollü şekilde infilak ettirildiği belirtildi.
 
Muş'un Varto ilçesindeki operasyonda 2 teröristin ölü, 1 teröristin yaralı ele geçirildiği kaydedildi. Yaralı teröristi sakladıkları tespit edilen 5 kişi de yakalandı.
 
Öte yandan, DBP'li Varto İlçe Eş Başkanı Halide Aktay'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi, "terör örgütüne yardım ve eleman temin etmek" suçundan gözaltına alındı.
 
Hatay'da 2, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1 terörist yakalandı.
 
Şanlıurfa'nın Birecik, Ceylanpınar, Siverek, Suruç ve Viranşehir ilçelerindeki operasyonlarda ise 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda bir tabanca, iki şarjör, 50 tabanca fişeği, pompalı av tüfeği, masaüstü bilgisayar ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.