BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL

PKK'lıya 'şehit' diyen vekile soruşturma

Adana'da bir polis memurunu şehit ettikten sonra öldürülen PKK'lı için "şehit" diyen HDP'li milletvekili için soruşturma başlatıldı.

Abone ol
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan hakkında "Terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

31 Temmuz'da Adana'nın Pozantı ilçesinde teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlediği ve 2 polisin şehit edildiği silahlı saldırı sırasında ölü ele geçirilen Ali Baybariz adlı teröristin Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde toprağa verilişi sırasında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde konuştuğu iddiasıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "terör örgütü propagandası" yaptığı suçlamasıyla hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

FEZLEKE HAZIRLANACAK

Milletvekili Çalışkan'ın soruşturma kapsamında suçlu bulunması halinde, ''Dokunulmazlığının kaldırılması'' için hakkında hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

NELER SÖYLEDİ!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Adana'da öldürülen PKK'lı Ali Baybariz'in cenaze törenine katılmış, bir polis memurunu şehit eden terörist için "şehit" ifadesini kullanmıştı. İşte Çalışkan'ın soruşturmaya neden olan o sözleri;

"Yılardır bu mücadeleyi verirken; yalnız birileri bunu düşünemedi. Evet devlet, aynı devlet. 50 yıl, 100 yıl önceki devlet, aynı devlet. Yönetenler değişik, adı değişik olabilir; Kenan Evren olur, Tansu Çiller olur veya Atatürk olur bugün şunu anlayamadılar. Dünya bunu anlıyor ama bu devlet anlamamıştır, kabul etmemiştir. Bu günlerde yaşadığımız çatışma ve savaş bunu gösteriyor. Toprağa verdiğimiz her yiğidimiz ant olsun gençliğimiz kadınlarımız, bunu onur ve şeref yükü olarak taşıyacağız ve bu şehitlerimize laik olacağız" dedi.